Протеинови шейкове и отслабване

Протеинов шейк за отслабване

Протеинът е важно хранително вещество при отслабване. Ако получавате достатъчно количество протеини, това може да забърза метаболизма, да намали апетита и да помогне за загубата на мазнини, като не губите мускули.

Ако се стремите към протеинова диета, използвайте протеинови шейкове. Те са доказали, че помагат при загуба на тегло. Ето какво трябва да знаете за тях и за това как засягат теглото.

Протеиновите шейкове са напитки, приготвени от протеинов прах и вода. Често се добавят и други съставки. Шейковете са удобно допълнение към хранителния режим, въпреки че повечето хора могат да получат достатъчно протеини и без тях.

Можете да си купите протеини на прах и сами да ги разтваряте, както и да си вземете готови течни протеинови шейкове.

Сред най-популярните протеини на пазара са суроватъчен, който е базиран на млечни продукти и съдържа всички основни аминокиселини, и соев, който е растителен, съдържа всички основни аминокиселини и соеви изофлавони. Други често срещани са конопен, оризов, грахов. Някои марки съдържат смес от различни протеини, които се допълват.

Протеиновите шейкове за отслабване могат да намалят глада и апетита по два основни начина. На първо място, повишават нивата на хормоните, намаляващи апетита, като в същото време намаляват и нивата на грелин – хормон на глада. На второ място, протеините ви помагат да се чувствате сити по-дълго време, което ще ви помогне да ядете по-малко и да губите телесни мазнини.

Шейкове за отслабване

Прекаленият прием може да доведе до излишни калории. Проучване е установило, че шейковете с от 20 до 80 г протеин намаляват глада с 50-65 %. Ако се опитвате са отслабнете, 20 г на шейк са достатъчно да намалите глада. Започнете с един шейк на ден.

Протеиновите шейкове могат да увеличат метаболизма, което помага да изгаряте малко повече калории всеки ден. За усвояването и метаболизирането им се изразходва енергия. Освен това те ви помагат да изградите мускули, които изгарят повече калории.

Увеличаването на дневния прием на протеини може да помогне за повишаване на загубата на мазнини, особено от коремната област.

Диетите за отслабване често водят до загуба на мускули, което може да забави метаболизма и да е предпоставка за връщането на сваленото тегло. Ако през това време консумирате протеинови шейкове, те могат да помогнат за предотвратяване на тези ефекти.

Допълнителните протеини могат да помогнат да се сведат до минимум килограмите, които качвате пак, след като сте отслабнали.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати