Най-добрите храни при махмурлук

Махмурлук

На повечето хора се е случвало да прекалят с алкохола, за което си плащат на следващия ден. Състоянието след препиване се нарича махмурлук и е много неприятно. Сред симптомите му са гадене, повръщане, главоболие, умора, обезводняване, замайване.

За съжаление няма лекарство, което да действа бързо на всички. Но има някои домашни средства за облекчаване на състоянието. Ето кои са най-добрите храни при махмурлук!

Банани

Злоупотребата с алкохол води до дехидратация и загуба на електролити като калий и натрий. Бананите са известни като източник на калий, което ги превръща в ценно оръжие срещу махмурлука. Те са сред най-добрите храни при махмурлук.

Яйца

Яйцата са сред най-добрите храни при махмурлук. Освен това са богати на аминокиселината цистеин, която организмът използва за производството на антиоксиданта глутатион. Консумацията на алкохол намалява съдържанието на глутатион и така затруднява разрушаването на страничните токсични продукти от пиенето.

Диня

Диня

Вкусната диня е богата на вода, затова може да ви помогне да се справите с дехидратацията и последвалото от нея главоболие. Динята съдържа и хранително вещество, което може да увеличи кръвния поток.

Кисели краставички

Заради мариноването киселите краставички са богат източник на натрий. Можете както да ядете краставичките, така и да пиете сока им.

Мед

Според изследвания фруктозата подпомага организма в по-бързото отърваване от алкохола. А в меда съдържанието на фруктоза е между 35 и 40%.

Крекери

Когато черният дроб е зает с обработването на алкохол, не се концентрира върху регулиране на кръвната захар и тя се понижава. Солените бисквити съдържат бързодействащи въглехидрати, които повишават кръвната захар и подобряват свързаните с нейното намаляване симптоми като главоболие, умора, виене на свят, потене.

Ядки

Ядките са богат източник на магнезий. С тяхна помощ ще попълните запасите си от важния елемент, които са намалели заради консумацията на алкохол.

Спанак

Фолиевата киселина също може да намалее заради употребата на алкохол, а спанакът е богат на нея.

Авокадо

Авокадо

Авокадото също е богато на калий. Освен това съдържа съединения, които предпазват черния дроб от увреждане.

Месо

Алкохолът пречи на организма да абсорбира някои аминокиселини. Яденето на месо може да ви помогне да се справите с махмурлука, защото то е богат източник на протеини, които тялото трансформира в аминокиселини.

Овесена каша

Една много здравословна закуска! Ако закусите с овесена каша, след като вечерта сте обърнали повечко питиета, това може да ви помогне да намалите умората и тревожността и да ви помогне да се справите с ниската кръвна захар. Задължително включете овесената каша в хранене при махмурлук.

Боровинки

Махмурлукът е знак, че в тялото ви има възпалителни процеси. Боровинките са богати на хранителни вещества, които ви помагат да се борите с възпалението.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати