7 причини да вдигаш тежести

Вдигане на тежести

Фитнесът дава огромно разнообразие от упражнения за всяка част на тялото, която искаш да подобриш. Кардиото и по-леките тренировки са особено примамливи, особено за начинаещи, но нищо лесно не е толкова сладко и ефективно, както трудното. Вдигането не тежести е този труден път, който ще повлия не само на фигурата, но и на характера ви. И не, тук не говорим само за мъжете. Тук става дума за силните, уверени жени, а как могат тежестите да помогнат – вижте в следващите редове.

Ето само някои от ползите от редовното вдигане на тежести.

1. Дават увереност

Вдигането на тежести може да подобри самочувствието ви, да ви направи по-уверени и по-силни емоционално. По този начин бихте могли да преодолеете депресия или стрес, да подобрите настроението си, да започнете да вярвате в себе си повече. Отначало ще бъде трудно, но усилията определено си струват.

Вдигане на тежести жена

2. Дават сила

Сега говорим за физическата. Хубавото при вдигането на тежести, особено за дамите е, че укрепват мускулите и ви правят по-силни. На външен вид ще изглеждате нежни и крехки същества, но само вие ще знаете на какво сте способни всъщност. Това е чудесен начин да придобиете сила и умения за самозащита, ако ви се наложи.

3. Съдействат за изгарянето на повече калории

Мускули от вдигането на тежести

Интензивното вдигане на тежести може да изгори повече калории, отколкото тези, които сваляте във фитнеса. Тук става дума за изграждане на мускули, а натрупаната мускулна маса спомага за по-лесното намаляване на калории, дори когато сте извън залата.

4. Подобряват мозъчната дейност

Вдигането на тежести не означава само трупане на мускули. То стимулира хормони, които стимулират мозъчната функция. Така може да подобрите паметта си, да се чувствате пълни с енергия и дори да надхитрите годините.

5. Намаляват риска от наранявания

Освен мускулите тежестите укрепват костите и съединителната тъкан, което намалява риска от наранявания. Те биха могли да облекчат и предотвратят и проблеми като хронични болки, болки в гърба, артрит и фибромиалгия.

6. Подобряват издръжливостта

И не само, вдигането на тежести подобрява и бързината, и дисциплината, и характера. Вдигането на тежести може да направи чудеса с тялото и със самите вас, които не сте мислили, че могат да се случат с вас

7. Борят се с процеса на стареене

Тук ключов фактор е активността. Тя ви прави по-енергични, силни, щастливи, а оттам и млади. Доказано е, че хората с ниска активност страдат по-често от разни болки и проблеми, и изглеждат по-стари. Е, дами, май ви намерихме ново хоби!

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати