Как да изберем перфектния костюм

Перфектният костюм ще ви служи вярно години наред

Стилната визия е от значение не само за дамите, но и за господата, които искат да изглеждат интересно и елегантно. Особено ако професията им го изисква - свикнали сме да възприемаме, че адвокатите, бизнесмените, банкерите ходят облечени с костюм.

Това облекло винаги е в крак с модата. То е подходящо за мъжете, но и за дамите. Въпреки че традиционно силният пол носи костюм, в забързаната работна седмица все повече дами избират костюма за своята визия. Затова решихме да ви дадем няколко съвета как да изберете перфектния костюм?

Материали

За да се спрете на перфектния за вас костюм, то трябва първо да изберете материята, от която искате да е направен. Обикновено мъжките костюми се изработва от вълнени материи - за зимата, или от по-леки материи като полиестер и лен - за лятото. Тъй като дамските костюми не се различават особено от мъжките, материите, които се използват, са подобни. Като при дамите може да сте по-смели и да изберете костюм от коприна и по-ефирна материя. За да сте убедени, че това е точната за вас материя, най-добре пробвайте всякакви различни варианти. Така ще можете да усетите дрехата върху себе си и да разберете дали ви е удобно. Точно както с обувките - трябва да ви премерите, за да разберете дали ви стават.

Размер

Това е друго важно нещо, което си избирате костюм, но и като цяло - дрехи. Важното е да намерите точния за вас и вашето тяло размер. Обикновено хората си взимат един номер по-голям костюм, с идеята, че ще трябва да им е по-свободно, за да могат да сложат отдолу нещо по-дебело като пуловер или по-плътна риза. Но по-големият размер понякога може да изиграе лоша шега и да ви стои смешно и грозно. Особено в ръкавите най си личи, когато сакото не ви е по мярка. А още по-неприятно е панталонът да ви пада непрекъснато. Така че - пробвайте отново и отново, докато намерите точния за вас размер. Ако не можете да се справите сами, посъветвайте се с продавач-консултантите в магазина.

Стил

За различните поводи има различни видове костюми

Има различни модели и стилове костюми - по-елегантен вариант, по-спортен, с подплънки на сакото, едноцветни, по-дръзки, в ярки цветове, с двуредно сако - варианти много. Някои от тях са подходящи дори за парти. За да изберете перфектния костюм, трябва да намерите вашия стил, който да ви стои добре. Дали ще изберете едноредно или двуредно закопчаване зависи от това, за какво ви трябва костюма. Двойните копчета се свързват с официалното облекло, а едноредното закопчаване е идеално за службата.

Цвят

Черният цвят е за смокинг и строго официален костюм (както и белия). За бизнес срещи и ежедневие - тъмносиньото и сивото са идеални. Цветните костюми са подходящи за лятната мода.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати