ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Как да си изберем удобни ниски обувки

Как да си изберем удобни ниски обувки

Красиви и удобни дамски обувки

Когато си купуваме високи обувки, обикновено очакванията ни са те да са неудобни. Истинска изненада е, обаче, да си купим ниски обувки, които се оказва, че са също толкова некомфортни. Чудите се защо се получава така? Истината е, че при обувките основно се търси красив дизайн, а удобството за ходилото остава на по-заден план.

Проблемът с неудобните обувки не е само болката. Ако ги носим прекалено дълго време, те могат да ни изненадат неприятно с изкривяване на краката и хронична промяна в структурата на ходилото. Въпросът е: как да изберем удобни ниски обувки?

Пазете се от меки обувки. Ако подметката се прегъва и на практика можете да ги сгънете на две, то те не са достатъчно здрави, за да предложат на крака ви подкрепата, от която той има нужда. Вероятно си спомняте цвичките, с които играехме физическо в първите си класове. Е, представете си как прекарвате цял ден в тях. Навън.

От друга страна, трябва да внимавате и за обувки, които са прекалено твърди. Ако те не се прегъват по никакъв начин, то определено не са подходящи. За да пасне кракът ни перфектно в някой чифт, той трябва да е перфектната комбинация от гъвкавост на подметката и твърдост.

Търсете удобни ниски обувки, които имат поне леко повдигане в областта на петата. Задна част на крака, плътно докосваща земята, е гаранция за неудобство и болка през целия ден.

Внимавайте и за извивката при свода на стъпалото. Те невинаги прилягат добре – понякога на практика не съществуват, друг път са прекалено високи. Следете за пространството, което остава на свода на стъпалото. И дали остава.

Удобни ниски обувки

Не забравяйте, че ако сте носили високи токчета или неудобни обувки прекалено дълго, то вероятно имате перманентно изкривяване на стъпалото и усещате болки в ходилата. В такива случаи трябва да посетите ортопед.

Той ще ви насочи най-точно към избор на удобни обувки, които са подходящи за вас. Обикновено това са моделите на марки, специализирани в правенето им. Друг избор – ортопедични стелки, които са незабележими и могат да направят удобна почти всяка обувка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати