Как дрехите ви да издържат по-дълго

Как дрехите ви да издържат по-дълго

Всеки знае усещането, когато любимата дреха в гардероба ви просто се скъса. Или се износи. Правилната грижа за дрехите е от основно значение във фешън средите – защото качествената мода и стилното облекло акцентира не на пълен гардероб, а на качествени модели с добро изпълнение.

Истината е, че дрехите имат много по-дълъг живот от това, което предполагате. Как да го запазите? Чрез правилна грижа. Оказва се, че малко хора знаят какъв е правилният подход.

Вижте шевовете

Как дрехите ви да издържат по-дълго

А той започва още от магазина. Макар и този съвет да ви звучи като такъв, който ви дава баба ви, истината е една: шевовете имат голямо значение. Те могат да направят покупката ви качествена или некачествена. Най-известните дизайнери и модни блогъри препоръчват: обърнете дрехата обратно. Ако видите нишка от стърчащ конец, дръпнете я. Отвори ли се дупка или разхлаби ли се шевът – просто не купувайте дрехата.

Разгледайте материята

Ако прозира, вероятно дрехата няма да издържи достатъчно дълго време. Дебелите и тежки платове имат по-дълъг живот. Най-добре е да купувате дрехи, които са направени изцяло от един материал – само памук, само вълна или дори –само полиестер. Първо, че тези дрехи се рециклират лесно, второ – това гарантира по-добра комбинация между различните платове.

Следва домашната грижа

Как дрехите ви да издържат по-дълго

Не прекалявайте с прането. И си спомнете, че пералнята ви има деликатна програма. Направена е за фините дрехи. Използвайте я! Вземете си и уред за гладене с пара – той може да освежи дрехите ви тогава, когато не са достатъчно чисти, но и все още не изискват пране.

Дръжте дрехите правилно подредени

Не бива да закачате тежки дрехи на закачалка, нито пък да оставяте пуловерите да съхнат на закачалки. Това ще доведе до едно – деформация на модела. Не мачкайте материите, оставяйте достатъчно пространство между отделните модели и ги сгъвайте прилежно. По този начин ще ги запазите за по-дълго.

Не се страхувайте да потърсите помощ

Ако чантата или обувките ви имат нужда от поправка, обърнете се към обущар. Ако дрехата ви се е скъсала, обърнете се към шивач. По този начин на практика ремонтирате и реставрирате дрехите си.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати