ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Как да избираме умно обувките си?

Как да избираме умно обувките си?

Как да избираме умно обувките си?

Когато говорим за обувки, няма как да не споменем и обиколилия целия свят израз на Мерилин Монро, която казва Дайте на едно момиче правилните обувки и тя ще превземе света. Да, защото обувките наистина са сред най-важните ни покупки, що се отнася до гардероба ни. Ето как умно да избирате обувки, с които да се чувствате винаги добре, уверена и секси:

1. Обувките трябва да са ви удобни!

Най-важното нещо, с което трябва да се съобразявате, когато избирате обувките си, е не нещо друго, а те да са ви удобни. Няма по-добър критерий от този и не забравяйте за него, особено ако следвате сляпо последните модни тенденции. Краката са, за да ви служат, а обувките служат на краката ви.

2. Обувките трябва да са точният ви размер!

Избор на обувки

Винаги пробвайте обувките, преди да ги закупите, и се съобразявайте с това за какъв сезон и за каква цел са предназначени. Зимните обувки е възможно да са дори с 1 номер по-голям от този, който сте свикнали да носите през лятото, защото се предполага, че ще ги носите с по-дебели чорапи/ чорапогащи. Обувките за бягане, например, е добре да са плътно по крака ви, за да избегнете изкълчване на глезена.

3. Избирайте обувки от естествени материали!

Ясно е, че естествените материали за обувки са за предпочитане, защото са по-трайни. Но освен това с подобни обувки бихте избегнали риска от поява на неприятни миризми.

4. Обувките трябва да са с качествени стелки и по възможност с ортопедичен свод

Качествените стелки са си направо задължителни, но ако имате някакви проблеми със свода на ходилата си, като например дюстабан, то тогава избирайте задължително и обувки с ортопедичен свод. Ако не можете да спрете погледа си на такива, то си закупете отделно подходящи стелки.

5. Вземете под внимание собствения си ръст и телосложение

Обувки

Да, може да желаете да ходите на високи токчета, защото смятате, че всички жени изглеждат по-елегантно и изискано, стъпили върху тях, но ако сте с ръст над 175 см, е добре да се замислите дали няма да се чувствате неудобно, обувайки си прекалено високи обувки, с които ще трябва да гледате всички отвисоко. Това невинаги е приятно усещане както за вас самите, така и за околните.

Ниските дами пък имат други проблеми - може да си мечтаят да ходят спокойно на ниски обувки, защото те са им най-удобни в забързаното ежедневие. Но ако дамите са с прекалено нисък ръст, то може би е по-добре да се замислят за токчета или за обувки на платформи. Както се казва, във всяка ситуация има както плюсове, така и минуси...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати