Как да избегнем основните грешки при избор на обувки

Обувки

Обувките са основен компонент от визията ви. Независимо дали избирате дамски обувки или ботуши, без значение от сезона, трябва да обмислите няколко основни неща, за да направите правилната покупка. Модерният външен вид и тенденциите при обувките не трябва да са за сметка на качеството и комфорта. Ето какво да имате предвид при избора на обувки.

Дайте време на краката си да се отпуснат

Избягвайте обувки, които са твърде стегнати, защото те ще забавят притока на кръв към краката ви и ще ви накарат да се чувствате по-уморени, отколкото всъщност сте.

Изберете правилния размер

Избор на обувки

При избора на нов чифт обувки е важно да се вземе предвид много важен аспект, който повечето жени забравят. Изборът на подходящ размер за вас е от съществено значение, ако не искате да се сблъскате с различни здравословни проблеми. Колкото и да искате чифт обувки, ботуши или боти, не ги избирате, ако не намерите подходящия размер. Също така, най-добре е да изберете обувки с половин размер отгоре. Например, ако носите номер 38, изберете обувки за номер 38 и половина. Това увеличава комфорта и намалява риска краката ви да се подуят поради факта, че обувката е твърде стегната. Ако краката ви отичат в края на деня, вървете да изберете обувки точно тогава. Иначе има риск да се спрете на чифт, който ще ви стиска, след като прекарате с него цял ден на работа.

Изберете обувки от дишаща материя

Удобни обувки

Естествените, дишащи материи са от изключителна важност при избора на обувки. Ако се спрете на боти от изкуствена кожа например, има риск краката ви да се спарват, да миришат лошо. Естествените материали, от своя страна, ще ви осигурят защита, но и комфорт.

Какви са проблемите с носенето на грешни обувки?

Носенето на грешни обувки може да ви донесе много проблеми. Болка, пришки, мазоли по петите и пръстите на краката са основните беди, с които ще се сблъскате, ако носите неподходящи обувки. Деформираните ходила пък могат да попречат на походката ви и цялостната ви стойка, което пък ще навреди на цялото ви тяло.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати