ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Класическо синьо - цветът на 2020 година

Класическо синьо - цветът на 2020 година

Класическо синьо - цветът на 2020 година
Практичен уред за премахване на мъх-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен уред за премахване на мъх
44.00 лв.
35.20 лв.
Виж ››

Всяка година един от цветовете доминира на модния подиум и в ежедневието. Този цвят се знае предварително, защото изследователският информационен център Pantone Color определя всяка година цветовете, които ще бъдат водещи в модата и дизайна. Тази тенденция започва преди 20 години и продължава до днес.

Цветът на 2020 ще бъде класическо синьо. Това е наситен нюанс на синьото, студен, но надежден, излъчващ постоянство и увереност. Той не е лек нюанс, който да пленява с ефирност и да навява асоциации за слънчевото и прозрачно синьо небе през лятото, нито за светло синия цвят на морето в хубав ден.

Класическото синьо /разгледай галерията/ е цвят на дълбочината и стабилността. Той контрастира на нежните цветове, но е необходимост във всяко време на несигурност и нестабилност. Той е обратен на повърхностното и изменчивото. И идва да покаже достойнствата на реда и сигурността.

Цветът, избран за 2020 година, не е изненадващ за тези, които следят модните тенденции в цветовете. За неориентираните е информацията, че преди 3 години два цвята бяха доминиращи - розов кварц и синьо спокойствие. През 2008 година цветът син ирис беше водещ, а 3 години преди него доминираше синият тюркоаз.

Този преглед на предишните водещи тенденции в цветовете показва, че синьото е сред най-често повтарящите се тенденции както на модния подиум, така и в дизайнерските решения. Единствен съперник може да му бъде тандемът между двата цвята, които са абсолютна класика - бяло и черно.

Класическото синьо се приема за цвят, който едновременно е силен и доминира, но и съвсем семпъл. Това пък го прави подходящ за комбинации почти с всички други багри.

Класическото синьо има пълна възможност да се превърне бързо в доминантен не само в модата, но и в разкрасяването. Грим, лак за нокти в този дълбок и завладяващ цвят ще даде вълнуващи възможности на полето на модата.

Не е трудно да се направи избор как да се носи този цвят. Класическото синьо е перфектно за официален случай. То придава строгост и елегантност, без да е скучно като черното.

В този цвят могат да се изберат и аксесоарите - обувките, чантата, коланът и обеците. Всеки, който го избере, ще бъде максимално улеснен.

Класическото синьо се комбинира добре както с бяло и бежово, така и с претенциозни цветове като кафяво и червено. Възможностите, които дава цветът, позволяват полет на фантазията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати