Златните правила при носене на пръстени

Златните правила при носене на пръстени

Пръстените винаги са били едно от любимите бижута на жените, които в миналото са били използвани не само в качеството си на украшение, но и за да се покаже принадлежността към даден клас или съсловие.

Интересен факт е, че те се използват и заемат централно място често дори при провеждането на различни магически церемонии и тайнства, включително ритуали.

Днес обаче съществува етикет при носенето на ювелирни изделия и е важно да сте запознати с него, ако обичате да носите различни украшения.

По колко пръстени може да носим?

Пръстени

Една от най-честата грешка при носенето на пръстени е това, че жените често прекаляват с броя на украшенията. Трябва да се спазва златното правилно и да не се стараете да сложите колкото може повече. Според етикета максимално допустимото количество е не повече от три, а именно два пръстена на едната и един на другата. Ако искате винаги да изглеждате не само красива, но и да сте в тон с модните тенденции, тогава ви съветваме да спазвате това правилно и да не прекалявате.

Избор на пръстен според формата на ръка

Формата на ръката и стила ви също оказва влияние на ювелирния етикет. Ако сте по-едра дама, тогава ви съветваме да не наблягате на обемните и прекалено големи модели, тъй като те визуално само ще добавят обем.

В този случай е по-добре да заложите на оригиналните и тези с по-нестандартна форма, тоест такива, които ще направят ръката ви по-изящна. Не се препоръчва и носенето на пръстени с големи камъни, тъй като те също ще добавят повече обем към ръката.

Ако обаче ръцете ви са слаби, тогава идеален вариант за вас са по-широките пръстени с камъни.

Във всички други случаи можете смело да експериментирате, но без да прекалявате с броя, тъй като това е проява на лош моден вкус.

Носене на пръстени

Основни правила при носенето на пръстени

- Желателно е да не слагате повече от един пръстен на едната ръка. Имайте предвид, че пръстените на двете ръце трябва да си подхождат стилово;

- Недопустимо е да носите пръстени от различни метали, тъй като това е проява на лош вкус;

- Ако предпочитате свободен стил на облекло - тениски, дънки, пуловери - тогава пръстените с големи камъни не са за вас. В този случай много по-добър вариант са тъничките или широките модели в зависимост от формата на ръката ви.

- Ако работите в организация, където има строго определен делови стил, тогава е важно да се съобразите с фирмения етикет;

- Пръстените ви трябва да се съчетават хармонично с маникюра ви. Не поддържаните или не лакираните нокти няма да изглеждат никак добре в съчетание с красив и изящен пръстен.

Следвайки тези простички правила, лесно ще можете да изпъкнете с идеалния си моден почерк, но не само в облеклото, но и при носенето на бижутерията.

Експериментирайте смело, но винаги се придържайте към неписаните модни правила в етикета, отличавайки с безупречната си и женствена визия, където и да се намирате!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати