ezine.bg»Статии»Мода»Бижута и Аксесоари»Златните правила при носене на гривни

Златните правила при носене на гривни

Златните правила при носене на гривни

Всяка една жена иска да се отличи в тълпата и да блесне със съвършения си моден почерк. Как обаче правилно да съчетаете украшенията, след като искате да сложите всички. Наясно сте, че "ходещата" коледна елха е нещо, което би предизвикало смях у всички останали.

Затова днес ще поговорим за златните правила при носенето на гривни, които ще ви помогнат да изберете най-правилната и да я съчетаете добре с останалите си бижута.

1. Обикновено се носят на дясната ръка. Това правило идва още от миналото, когато се е смятало, че тя привлича енергията, а лявата - отдава. Днес обаче вече доста от жените носят гривни и на двете си ръце. Ако изберете този начин, тогава помнете че е важно двете украшения да не са много масивни, но и да се съчетават помежду си стилово;

2. В миналото се смяташе, че не бива да се носят на едната ръка заедно с часовниците. Това табу идва от миналото, но днес дизайнерите смело съчетават в едно украшение гривните и часовниците;

3. Можете да комбинирате няколко украшения едновременно. В този случай трябва да внимавате те да се съчетават помежду си - форма, цвят, материал;

Златните правила при носене на гривни

4. Никога не носете гривните върху ръкавици или в съчетание с дрехи с обемни ръкави, тъй като това е проява на лош вкус;

5. Можете ли да носите едновременно гривни и на двете ръце? Съвременни тенденции не забранява това, но все пак е важно да спазвате те да са в един стил помежду си и с облеклото ви.

Хубаво е, че днес модните забраните са премахнати и всяка една жена може да носи това, което ѝ харесва. Въпреки това някои гривни имат не само естетически значение, но и сакрално.

Такива са например гривните Дзи. Те имат своята си лична символика и идват от Тибетската култура. Важно е обаче да запомните, че все пак, ако говорим за делови стил или например работите в солидна компания с определен дрескод, тогава ви съветваме да изберете нещо минималистично и изчистено.

Златните правила при носене на гривни

Като цяло днес жените са привилегировани, тъй като модата е много по-толерантна към смелите съчетания и интересните комбинации не само при дрехите, но и при бижутата.

Това ви дава възможност смело да експериментирате и да внасяте своя доза стил и изящество в образа ви. Бъдете смели и опитайте различни комбинации, изпъквайки с женствения си или може би дързък моден поглед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати