Да изберем правилната рокля според фигурата си

Да изберем правилната рокля според фигурата си

Лесно може да сте неотразими и красиви в своята нова рокля макар и да знаете, че фигурата ви е несъвършена. Тайният трик е просто да подберете дрехата спрямо своите пропорции, форма на тялото и килограми. По-големият ханш, изпъкналото коремче или пък изразените рамене вече няма да са в ущърб на перфектната ви визия, стига правилно да подберете роклята, в която ще ги облечете.

Има четири основни типа женска структура и всяка една от тях е подходяща за определен тип облекло, което подчертава плюсовете й и „заобикаля” минусите. Ето ги и тях:

1. Фигура тип обърнат трапец – Ако талията ви не е добре изразена, а раменете са по-широки от бедрата, то вие имате трапецовидна фигура. В такъв случай е подходяща рокля със същия трапецовиден силует, която има талия стил ампир или пък едно рамо. Ако пробвате дреха с ниска талия ще успеете да създадете илюзията за хармонични пропорции, защото вниманието на околните погледи ще се насочи от раменете съм талията.

Избор на рокля

Не се препоръчва: буфан ръкав, деколте тип лодка или V-образно

2. Фигура тип стандартен трапец – Ако бедрата ви са по-пухкави и широки от раменете, то вие имате типичната трапецовидна женска конструкция. Ако избирате роклите си с висока талия, под линията на бюста, тези несъвършенства в тялото ви едва ще се забелязват. Подходящ е също буфан ръкав. V-образното деколте също е ваш приятел в случая, защото то подчертава бюста и разширява визулано пропорциите на раменете ви.

Не се препоръчва: рокли с ниска талия, тясна, стегната горна и широка, разкроена долна част на роклята

3. Фигура тип пясъчен часовник – В случай, че вие сте от дамите чиито бедра и рамене са еднакво широки, а талията ви е деликатна и ясно изразена, най-удачната рокля за вас е тази с пристегната талия (примерно с колан), а надолу пада свободно и щедро.

Не се препоръчва: широки, невталени модели

4. Фигура тип правоъгълник – Тези от вас, които имат съразмерни пропорции на раменете и бедрата, но талията не е добре изразена, обладават структурата на типичния правоъгълник. Тук подходяща е рокля със строга линия – прав модел с ниска талия. Такива са роклите тип трапец от 60-те години и прав модел с по-ниска талия, каквито са носили жените в началото на века (1920 г. ).

Не се препоръчва: вталени модели

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати