ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Правилата на мъжката мода

Правилата на мъжката мода

Мъжка мода
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Повечето от мъжките модни правила са по-скоро естетически убеждения, които силният пол има относно това кое е красиво и кое не.

Въпреки това всеки мъж иска да е привлекателен и не толкова заради самата мъжка мода, а за да изглежда добре и да се харесва на жените. Въпреки това има някои модни закони, които никога не бива да нарушавате, ако искате да сте стилен и ефектен мъж.

1. Никога не закопчавайте всички копчета на сакото

Естествено, ако дадена дреха има копчета, то вие трябва да ги закопчаете. Но долната никога не бива да се закопчава, тъй като това е неписано модно правило, което всички стилни мъже знаят. В противен случай рискувате да нарушите добрия вид на визията си.

2. Бъдете винаги спретнати

Схващането, че една дреха трябва да се пере след всяко обличане е погрешно. Това важи само за бельото. Другото облекло можете спокойно да издържи 2-3 дни носене. Това е добре и за околната среда, както и за вашия моден гардероб, тъй като колкото по-често я перете, толкова по-бързо тя ще се износи.

Мъжко сако

Това важи особено силно за костюмите, тъй като в този случай дори химическото чистене не е вариант, тъй като препаратите, които се ползват увреждат материалите. Вместо това просто почиствайте костюмите си със специална четка.

3. Не запасвайте винаги ризите в панталона

Смята се, че всички мъжки ризи по подразбиране трябва да се запасват. Това обаче не винаги е така и зависи от стила на самата риза, както и от кройката в нейната долна част.

Така например костюмите са предназначени за тази цел, тъй като те са по-формални. Те имат по-дълга задна част, което им позволява да изглеждат идеално, когато са запасани.

Ако обаче решите да запашете ризите, които не са предназначени за това, тогава това не само че няма да изглежда добре, но и ще ви се наложи да се оправяте през целия ден поради по-късата дължина. Имайте предвид това винаги, когато си избирате ризи за вашия гардероб.

4. Полирайте и сияйте

Качествените обувки са отлична инвестиция и задължителна част от правилата за мода при мъжете. Няма как да изглеждате спретнати и поддържани, ако обувките ви са изцапани или дори още по-лошо - кални например.

Полирайте обувките си

Винаги трябва да ги поддържате и да се грижите за тях, ако искате да изглеждате добре в очите на жените. Важно е да вметнем, че трябва да избирате и подходящите продукти, с които да правите това.

5. Ако сте облечени в костюм, вземете чантата си в ръка.

Раниците днес далеч не са предназначени само за похода в гората. Доста от марките предлагат мъжки чанти, които не са със спортен фасон, но това не значи че могат да се носят с костюми.

И не е важно дали обичате да съчетавате формален стил със спортно-елегантния, а че просто раниците ще развалят вашия перфектен образ на делови мъж. Именно затова е важно да избирате такива модели формални чанти, които ще отиват на вашия стил.

Разбира се това са само част от неписаните правила за мъжка мода и далеч не изчерпваме с тях всички. Важното в случая е не да следвате сляпо модните закони на гурутата в тази област, а просто да се съобразявате със стила си, както и какво ви отива и какво можете да съчетаете, за да изглеждате винаги стилно и ефектно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати