С тези грижи обувките ви ще са като нови дълго време

Как да се грижите за обувките си

Щом се сдобием с нови обувки, не можем да им се нарадваме. Всеки път си представяме с колко много тоалета ще ги носим и как ще им се радваме години наред.

След броени месеци обаче мечтите ни са попарени - обувките губят първоначалната си форма, променят цвета си и изглеждат крайно замърсени. И някак си вече изобщо не се вписват в нашия стил. Принудени сме да ги захвърлим или да ги носим по-рядко.

Можем ли да направим нещо, за да променим това? Разбира се, че да! Има грижи за обувките, които ще ни помогнат да ги съхраним красиви и удобни много по-дълго.

Вижте в следващите редове полезни съвети за употреба на обувки. Тези общи правила и инструкции ще са ви от голяма полза.

1. Винаги забърсвайте обувките си, щом видите петна по тях.

Не чакайте да ги свалите или пък да ги обуете на другия ден и тогава да се втурнете в почистване. През изминалите часове мръсотия по тях се е втвърдила. Вместо това носете кърпички в себе си и щом видите петно по любимите си ботуши, моментално го отстранете.

2. Имайте поне два чифта обувки.

Красиви дамски обувки

Опитайте се да не носите едни и същи обувки два поредни дни. Докато едните ви са в употреба, нека другите имат възможност да се проветрят. Така ще се предпазите от лошата миризма на краката.

3. Не носете мокри обувки много дълго.

Знаем, че понякога това няма как да бъде избегнато. Но все пак, ако имате избор, свалете мокрите обувки бързо от уморените си крака. Имайте предвид, че мократа материя, която се експлоатира дълго, много по-лесно се деформира.

4. Третирайте обувките с бебешка пудра.

Бебешката пудра, поръсена по вътрешната част на обувката, ще абсорбира пот и лоша миризма. Това е начин да предпазите и ходилата си и любимите мокасини.

5. Не сушете обувките си върху радиатор.

Никога не сушете новите обувки на източник на топлина като радиатор или на пряка слънчева светлина. Това ще доведе до промяна в цвета и ще направи тъканта твърда. А може и да съсипе материала.

6. Чистете редовно подметките на обувките.

Почистване на обувките

За да почистите подметките на обувките си, използвайте смес от сода за хляб, сапун за миене на съдове или прах за пране (в съотношение 1:1), и ги почистете с четка за зъби.

7. Перете обувките в плик.

Прането на обувките в пералня може да ги съсипе. Ако го правите, задължително използвайте специален плик за пране на обувки/мрежичка, в който да ги поставите, по време на процеса.

Следвайте тези грижи за обувки и ще се радвате по-дълго на любимите си придобивки.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати