Как да избегнем неправилното съчетаване на дрехи и аксесоари?

Неправилно съчетаване на дрехи и аксесоари

Лъскавите списания се конкурират помежду си, за да ни помогнат да научим за всички най-нови модни тенденции, включително и идеи за комбиниране на дрехи и аксесоари. Ето и някои от основните медни съвети, които е добре да спазвате, ако искате да изглеждате наистина атрактивно:

1. Носете не повече от 3-4 масивни аксесоара. Масивните аксесоари могат да се комбинират, но не трябва да носите повече от 3-4 от тях. И, разбира се, те трябва да съвпадат помежду си по отношение на цвят, стил и материал, от който са направени.

2. Не крийте голямата яка под обемна шал. Не е необходимо да носите голям шал, ако палтото ви вече има голяма яка. Вместо това сложете лек шал около врата си.

3. Използвайте пълен набор от подходящи бижута, ако са с малки размери. Някои хора твърдят, че носенето на обеци, гривни и пръстени от един и същи комплект изглежда безвкусно. Това мнение е отчасти вярно, но всичко зависи от това колко масивни са аксесоарите. Ако са с малки размери, тогава в комбинация помежду си могат да изглеждат елегантно.

Съчетаване на обеци с пуловер

4. Забравете правилото, според което чантата ви трябва да е със същия цвят като обувките. Изборът на чанти спрямо цвета на обувките е само опция. Ако обувките ви са много ярки, тогава е по-добре да изберете чанта с контрастни светли цветове. Друго правило е да не купувате имитации на известни марки. По-добре е да носите евтини чанти, които могат да изглеждат много стилни, отколкото да избирате явни фалшификати.

5. Приоритизирайте. Когато работим върху нашия стил, винаги трябва да се опитваме да определим какъв точно ефект искаме да постигнем, а след това просто да приложим правилния акцент към нашия образ. Можем да превърнем дрехите, грима или аксесоарите си в основната част от имиджа си, но трябва да избягваме да се опитваме да постигнем един и същ ефект чрез всичките три елемента едновременно. Комбинацията от великолепна яка на блуза с огромни обеци изглежда просто абсурдна. Не допускайте тази грешка при съчетаване на дрехи и аксесоари.

6. Забравете за часовника, ако носите вечерна рокля. Ръчните часовници вървят добре с градския или бизнес стил на дрехите. Часовникът обаче не пасва на вечерната рокля.

7. Не забравяйте, че масивните пръстени не са подходящи за всички. Дебелите пръстени не изглеждат добре на къси пръсти, въпреки че тънките пръстени могат визуално да увеличат дължината им. Помнете това, когато избирате този вид бижу.

Ръкавици с бижута

8. Ръкавиците трябва да се комбинират с един от аксесоарите ви. Най-добрият начин да изберете правилните цветни ръкавици е да разгледате обувките или колана си. Като правило, ръкавиците ви трябва да са в хармония с поне един аксесоар.

9. Избягвайте черните обувки, ако носите пастелни цветове. Пастелните цветове на дрехите най-добре се комбинират със светли обувки.

10. Комбинирайте аксесоарите от специфични материали само с дрехи с неутрален цвят. Ако носите например аксесоари, направени от конци или друг по-авангарден материал, комбинирайте ги с дрехи с неутрален цвят.

Това бяха някои грешки при съчетаването на дрехи и аксесоари, които е желателно да не допускате, ако искате да изглеждате добре.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати