Цвете в косите е летният хит в прическите

Цвете в косите е летният хит в прическите

Какъв по-подходящ мотив от флоралния би бил актуален за отиващата си пролет и настъпващото лято в модните тенденции. Освен в облеклото може да предизвикате лятото и в косите си, като преплетете в тях някое голямо или по-малко цвете, съветват модните коафьори в Англия.

Варианти има много – може да е естествен цвят на маргарита или хризантема, но подходящо също е и някое декоративно изкуствено цвете, каквито се предлагат в женските магазини за аксесоари в изобилие. Важните стъпки, за да сте хармонични с топлите летни дни са две – цветето трябва грижливо да кореспондира с тоалета и цялостната ви визия, а също така и на вътрешното ви настроение.

Цвете в косите е летният хит в прическите

Лятото е време за почивка, релакс и свежо настроение и какво подходящо за това от флоралните мотиви в облеклото и прическите. Цветните аксесоари за коса са отличен начин да синхронизирате в топлите месеци външния си вид, при това с минимално усилие. Ето няколко съвета на английските фризьори и стилисти за това как може лесно съвсем сами да преплетете цвете в своята коса и да накарате другите да обръщат погледи след вас:

Един от начините е да разделите две снопчета коса от едната страна на главата си. Подсигурете по-малкото снопче с подходяща фиба, за да не ви пречи докато плетете по голямото на стегната плитка. Завършете плетеницата някъде на нивото на врата си и я завържете с малко ластиче.

Цвете в косите е летният хит в прическите

Хванете малкия сноп коса и чрез ластик с голямо декоративно цвете ги завържете заедно почти в основата на косата. Внимавайте да не е прекалено стегнато – трябва да изглежда леко отпуснато и непринудено. Същата процедура повторете някъде по-надолу по плитката, но използвайте по-малко и неангажиращо цвете.

Друг вариант е да сложите в косите си само една голяма хризантема – може естествена или изкуствена, по ваше желание. По магазините има всякакви разцветки и размери, но за летните месеци най-подходящи са светлите и топли тонове – забравете за тежки цветове като черно, кафяво и червено.

Обикновено изкуствените цветни аксесоари за коса се предлагат с фиба, която може лесно да закрепите на желаното от вас място. Не се страхувайте да експериментирате. Опитайте се да преплетете цветето като естествено продължение на косите си за максимален ефект.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати