Цвете в косите е летният хит в прическите

Цвете в косите е летният хит в прическите

Какъв по-подходящ мотив от флоралния би бил актуален за отиващата си пролет и настъпващото лято в модните тенденции. Освен в облеклото може да предизвикате лятото и в косите си, като преплетете в тях някое голямо или по-малко цвете, съветват модните коафьори в Англия.

Варианти има много – може да е естествен цвят на маргарита или хризантема, но подходящо също е и някое декоративно изкуствено цвете, каквито се предлагат в женските магазини за аксесоари в изобилие. Важните стъпки, за да сте хармонични с топлите летни дни са две – цветето трябва грижливо да кореспондира с тоалета и цялостната ви визия, а също така и на вътрешното ви настроение.

Цвете в косите е летният хит в прическите

Лятото е време за почивка, релакс и свежо настроение и какво подходящо за това от флоралните мотиви в облеклото и прическите. Цветните аксесоари за коса са отличен начин да синхронизирате в топлите месеци външния си вид, при това с минимално усилие. Ето няколко съвета на английските фризьори и стилисти за това как може лесно съвсем сами да преплетете цвете в своята коса и да накарате другите да обръщат погледи след вас:

Един от начините е да разделите две снопчета коса от едната страна на главата си. Подсигурете по-малкото снопче с подходяща фиба, за да не ви пречи докато плетете по голямото на стегната плитка. Завършете плетеницата някъде на нивото на врата си и я завържете с малко ластиче.

Цвете в косите е летният хит в прическите

Хванете малкия сноп коса и чрез ластик с голямо декоративно цвете ги завържете заедно почти в основата на косата. Внимавайте да не е прекалено стегнато – трябва да изглежда леко отпуснато и непринудено. Същата процедура повторете някъде по-надолу по плитката, но използвайте по-малко и неангажиращо цвете.

Друг вариант е да сложите в косите си само една голяма хризантема – може естествена или изкуствена, по ваше желание. По магазините има всякакви разцветки и размери, но за летните месеци най-подходящи са светлите и топли тонове – забравете за тежки цветове като черно, кафяво и червено.

Обикновено изкуствените цветни аксесоари за коса се предлагат с фиба, която може лесно да закрепите на желаното от вас място. Не се страхувайте да експериментирате. Опитайте се да преплетете цветето като естествено продължение на косите си за максимален ефект.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати