Бизнесдамата трябва да има три стила на обличане

Бизнесдамата трябва да има три стила на обличане

Всяка уважаваща себе си бизнесдама трябва да се облича в три коренно различни стила, за да внушава доверие и компетентност, убедени са френски специалисти по имиджмейкинг.

Известно е, че принципът „по дрехите посрещат” важи с пълна сила и за бизнес-средите. Според специалистите по имиджмейкинг е много важно дали облеклото съответства на професията.

Жените с творчески професии имат свободата да се обличат в най-различни екстравагантни облекла, но бизнесдамите трябва да се подчиняват на правилата на дрес-кода.

Тяхното незнание и неспазване не води до нищо друго освен до лош имидж. Деловата жена трябва да предизвиква доверие у хората и да внушава надеждност.

Повечето стилисти са напълно съгласни със световноизвестния дизайнер Джорджо Армани. Според него елегантността на практика не е друго, а умението да изхвърляш ненужните дрехи.

В бизнес-стила на дамата не трябва да има и един излишен детайл. Затова и три стила са достатъчни – делови, класически и Шанел. Романтичният, авангардният, както и етно-стилът и спортният, не са съвместими с образа на бизнес-дама.

Бизнесдамата трябва да има три стила на обличане

Деловият стил се основава на три принципа – сдържаност, изящество, комфорт. Дрехите са в умерени цветове, в един тон. Забранени са кръгове, ромбове, флорални принтове, изображения на хора и животни.

Деловият костюм може да се състои от сако и панталон, но полата ще засили впечатлението, без да ви лиши от женственост. Силуетът на костюма е прав, трапецовиден или почти по тялото, без да е впит. Полата е до средата на коленете.

Класическият стил придава на образа ви строгост и компетентност. Тук основният принцип е мярката – в обема и цвета, във формата и аксесоарите. Силуетът е полуприлегнал или прав, блузата е с якичка.

Ако предпочитате пола вместо панталон за костюма, в класическия стил е допустимо голямо разнообразие – от средата на бедрото до глезена. Идеалният цвят за класическия костюм е черният.

Ако искате да изглеждате атрактивно в деловия си костюм, насочете вниманието си към стила Шанел. Французойката Коко Шанел добавила към класическия английски костюм няколко ярки детайла – копчета, джобове и бие.

Силуетът е прав или напълно прилепнал, детайлите са яка или пълното й отсъствие, бие, едри копчета, а дължината на полата тип Шанел едва покрива коляното.

Панталонът е нежелан, полата или роклята се съчатават със сако, блуза или палто. Цветовото решение е изцяло във ваши ръце – трябва да изберете нюанс, който подчертава красотата ви. Допълнителен ефект внася едрото бижу.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати