ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Цитати за модата

Цитати за модата

Цитати за модата

Макар някаква модна тенденция да може да се проследи още от времето на Древна Месопотамия, Византия, Древен Египет и т.н., тя не е служила да подчертава идеала за красота на мъжете и жените, а е била диктувана от конкретните нужди на населението.

Дрехите са се обличали с цел да бъдат практични в зависимост дали носещите ги са живеели сред пустини, в джунглите или пък из степите.

За първи път думата мода се появява едва през 15 в., а модни списания се появяват през 17 в. Всички предназначени за кралските особи и аристокрацията.

Всъщност за това, което днес разбираме като мода и модни тенденции, можем да говорим едва след появата на модните дизайнери, което реално се случва през 20 в.

Появяват се имена като Нина-Ричи, Кристиан Диор, Коко шанел и много други, а като модни столици се оформят Милано, Париж, Лондон и Ню Йорк.

В следните редове ще ви споделим какво е днес отношението към модата на някои от най-известните ѝ последователи, като няма как за финал да не споменем и някои култови модни цитати от любимия филм Секса и града.

Цитати за модата от моделите

Модата е това, което ни се предлага четири пъти годишно от дизайнерите. Стилът е това, което избираме. - Лорън Хътън

Защото красотата не е достатъчна, винаги трябва да има нещо повече. - Ева Херцигова

Модата излъчва положителна енергия. Излъчва емоции. Това се опитвам да предам на хората - положителна енергия и положителни емоции. - Адриана Лима

Цитати от Адриана Лима

Цитати за модата от модните дизайнери

Потребителят е крайният филтър. Това, което спасява цялостния процес, е което хората носят. Нямам интерес да правя дрехи, които да приключат в някой прашен музей. - Марк Джейкъбс

Винаги съм вярвал, че смисълът на модата е не просто да прави жените красиви, но и също така да им вдъхва увереност, да дава самочувствие. - Ив Сен Лоран

Аз не правя мода. Аз съм мода. и Облечи се неправилно и ще запомнят роклята. Облечи се безупречно и ще запомнят жената. - Коко Шанел

Цитати за модата на Кари Брадшоу от култовия филм Сексът и градът:

Харесвам парите си там, където мога да ги видя: на окачалка в гардероба.

Съвсем в началото, когато се преместих в Ню Йорк и бях тотално разорена, си купувах Vogue вместо вечеря. Усещах, че ме храни повече.

Не разбирах и думичка от това, което тя казваше, но имах чувството, че притежавам всичко италианско, което имах нужда да познавам: Долче, Долче, Долче.

Мисля си, че топките за мъжете са като чантите за жените. Това е просто малка торбичка, но се чувстваме голи без тях.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати