На пролет – с отворени ботушки

На пролет – с отворени ботушки

Отворените ботушки ще бъдат изключително актуални през идващата пролет, съветват модните стилисти, цитирани от БГНЕС.

Те вече станаха популярни и от предишните сезони, като наложиха нов облик и силует на съвременната жена. В случая тяхната тенденциозност ще има и практическа насоченост, тъй като ще са перфектната обувка за плавния преход между по-тежките зимни и по-леките пролетни ботушки.

Под „отворени“ дизайнерите имат в предвид не само широки около крака, но и изрязани на различни места – около пръстите, глезените, прасците. Горната част трябва да бъде красиво набрана отпред. Дължината зависи от предпочитанията и фигурата на дамата.

На пролет – с отворени ботушки

Няма изискване за вида токче – ще бъдат актуални както тънките, така и по-обемните токове. Относно цветовете – те ще бъдат пъстри, като пролетта.

Добър съвет за избор на цветови нюанс дава традиционната анкета на Pantone Color Institute, проведена сред топ дизайнерите. За цветове на пролет 2011 те избраха „орлови нокти“, „коралова роза“, „пчелен восък“, „сребърен божур“, „шаяк“, „регата“, „синьо корасо“, „лавандула“ и „сребърен облак“.

Материите, от които ще бъдат изработени отворените обувки, също ще бъдат най-различни – кожа, велур, набук, плат. Изборът се предопределя от личните предпочитания на дамата.

Модните стилисти напомнят, че хитовите обувки дават възможност да покажете перфектния си педикюр. Този тип ботушки ще ви направят и по-внимателна към външния вид на стъпалата, които задължително трябва да са безупречни и секси.

Препоръчително е още, за да поставите акцент върху новите си ботушки, да носите прилепнали поли малко под коляното. Същото важи и за панталоните.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
модистка
модистка
23.11.2013 20:37
Преди да седнеш да пишеш - провери правописа, ако не си го научил в училище: предвид, а не В предвид или Впредвид. Иначе, не съм фен на ботуши в топлото време, били те и изрязани
0
0