Правилата на стилната жена

Правилата на стилната жена

Повечето жени са напълно наясно относно най-основните правила в модата – как да подбират подходящи по размер дрехи и комбинациите, които могат да направят с тях.

Понякога обаче, дори съблюдаването на тези неписани правила, не гарантира, че дамите няма да изглеждат като клошари. За жените, допускащи подобни грешки при съставянето на гардероба си, съществуват множество други правила.

Едно от тях е – щателния избор на украшения. Златната верижка не се съчетава добре с дървена гривна и чантичка със сребърна закопчалка. Смесването на различни текстури и материали може да затрудни жените, които нямат силно чувство за стил. Затова оставете експерименталните съчетания за модните професионалисти.

Правилата на стилната жена

Едно от правилата се отнася до обувките – винаги и навсякъде се грижете за тях. И най-скъпите обувки от естествена кожа, ще приличат на опърпани цървули, ако не използвате средства за поддържането им. Не забравяйте и капачетата на токчетата – изкривената обувка няма да допринесе за красивата ви походка.

Носете в чантата си винаги някакъв малък остър предмет – ножичка, ножче или нещо друго. Може да се окаже много полезен – ще можете да се спасите от одърпан вид, ако от някъде ви висят конци или се подава някой етикет.

Макар правилото, че дрехите трябва да са ви по мярка, да се смята за едно от основните, жените стремейки се да изглеждат по-стройни, често допускат една и съща грешка – набутват се в доста тясни за тях одежди.

Резултатите са плачевни и постигат съвсем обратен ефект от търсения. Идеално подбраната дреха с вашия размер е в състояние да ви направи визуално по-стройна.

Правилата на стилната жена

Любителките на животни трябва да са особено внимателни при избора на дрехи. Ефектът и от най-изисканата дреха ще се преобърне, ако по нея има чепки животински косми. Преди да излезете навън се убедете, че по дрехите ви няма косми от домашния любимец.

Правилата на добрия тон изискват да се погрижите за приятния си мирис. Ароматите от приготвените ястия оставете вкъщи, особено дъхавите силни миризми – чесън или оцет. Но внимавайте – прекомерното обливане дори с най-скъп парфюм, също е грешка. Правилото е, че ароматът ви трябва да се усеща на разстояние не повече от протегнатата ви ръка.

С навлизането на модата на дънките, панталоните и полите с ниска талия, към правилата на стилната жена се добави и това – не се навеждайте дотолкова, че да се види бельото ви или още по лошо- половината дупе.

Последното и най-важно правило е – винаги отделяйте внимание на детайлите. Показващата се презрамка на сутиена, изтърканите токчета на модните обувки, незабелязаните по дрехите петна, косми или дупки – всичко това може за секунда да разруши впечатлението от внимателно подбраното облекло.

Най-добрия приятел и съветник на жената е голямото огледало, което ще помогне да се убедите, че всеки сантиметър от дрехите ви е в перфектен вид и изглеждате ослепително.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати