ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Как да купувате обувки

Как да купувате обувки

Обувки

Много жени са обзети от мания по обувките. Особено ВИП-персоните. Когато избирате поредния чифт обувки, ние се ръководим предимно от естетическите предпочитания, като обръщате внимание предимно на цвета и модела.

И си мислите, че заради тази красота ще изтърпите всички неудобства, ако се появят такива. После страдате от мазоли, драскотини и болки в ставите. И започвате да се самообвинявате, а новите обувки заточвате на отлежаване в някой шкаф.

Как да избегнете подобни разочарования? Когато купувате обувки, най-напред се ръководете от правилото, че главните техни качества са комфортът и практичността.

Преди да пробвате обувките, ги огледайте от всички страни. Кожата трябва да е здрава и еластична, особено в задната част на обувката. За да разберете дали кожата е качествена, леко натисне обувката отпред или на петата – гънките върху качествената и добре обработена кожа ще изчезнат сами без да оставят следи.

Некачествената подметка може да се напука по време на носенето. Вътрешната част на петата не трябва да бъде прекалено груба, а формата трябва анатомично да съответства на формата на стъпалото.

Много Обувки

Не подценявайте и цвета на стелката. Ако е с тъмен цвят, може да оцветява чорапите.

Особено внимание трябва да се обърне на височината на тока. Безопасен за женското здраве се смята тока, висок 5 сантиметра. Ако ви се налага много да вървите пеша, най-добре е да изберете ниски обувки.

Съобразете обувките и с фигурата си. На пълните жени не се препоръчват обувки с много тънък ток. Много по хармонично ще изглеждат с обувки, които имат масивен и стабилен ток.

Чак сега можете да пробвате обувките. Много е важно правилно да се определи размера на обувките, затова задължително трябва да обуете и двете обувки. Пренесете тежестта от петите към пръстите, за да усетите не опират ли пръстите ви.

Твърденията на продавачите, че обувките ще се отпуснат, вероятно ще се окажат истина, но докато се отпуснат, те ще са ви неудобни.

След закупуването на обувките, известно време походете с тях вкъщи, за да се убедите, че изборът ви е правилен. Ако в новият чифт обувки забележите брак, можете да ги смените в магазина. Срокът на гаранцията на обувките обикновено е 30 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лили
Лили
08.02.2012 16:40
Статията е хубава и полезна, но искам да задам един въпрос: Има ли такива случаи на подменени в магазина обувки поради лошо качество и изобщо в кой обувен магази издават гаранционна карта за обувки?
0
0
moonless
moonless
09.04.2014 00:34
Матстар по принцип издават гаранция и ако в рамките на гаранцията обувката се повреди в магазина ще я поправят или сменят срещу гаранционната карта. По принцип всеки по - голям магазин за обувки предлага гаранция към стоката.
0
0