Високите токчета извайват прасците

Високите токчета извайват прасците

Високите токчета са причината за изваяните прасци при дамите, любители на елегантната линия.

Тяхното носене активира вътрешните и външните мускули на прасците. По този начин се получава хармонично и равномерно оформяне на краката, което не можело да стане в резултат на носенето на ниски обувки.

Осен това според някои учени обувките с токчета подобряват цялостното състояние на мускулатурата на краката. Това от своя страна води до усъвършенстване на тяхната издръжливост и способност да се свиват, пише БТА. Социалният ефект от носенето на високите токчета е и повишената "успеваемост" на жените, почитателки на "високите етажи".

Все пак желанието да имате секси прасци и да следвате най-новите модни тенденции не бива да тава за сметка на цялостното състояние на опорно-двигателния ви апарат. Продължителното носене на високи токове не е от най-здравословните начинания.

За да избегнете бъдещи болежки трябва да спазвате няколко правила. На първо място при избора на обувка задължително условие е усещането ви за стабилност и комфорт. В никакъв случай не купувайте обувки, които не са вашия размер или още при пробите не са ви удобни.

Запалените почитателки на високите обувки е за предпочитане да избират по-масивни токове, които имат стабилна основа. Тънките високи токове със сигурност са изпитание за почти всяка дама, а и в крайна сметка водят до изкривявания на гръбначния стълб.

Високите токчета извайват прасците

Препоръчително е да слагате високи токове само за специални събития. Този тип обувки не са подходящи за ежедневно носене. Идеята е максимално да ограничите времето, прекарано на високите токчета.

Помнете, че най-добри за тялото ви са токчета не по-високи и не по-ниски от 5 сантиметра.

Грижата за стъпалата продължава и в домашни условия. Добър резултат за освобождаването на напрежението в мускулатурата на краката дават упражнения, свързани с хващането на предмети с пръсти на краката. Масажът на стъпалата в края на деня също е изключително полезен.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати