ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Кой е идеалният бански?

Кой е идеалният бански?

Кой е идеалният бански

Предстои ви почивка на морето. Изборът на правилния бански се свежда единствено до това колко от тялото си искате да покажете извън банския и дали предпочитате по-открита горна част, по-изрязана долна част и т.н.

По-голяма част от дамите обаче не могат да се похвалят с перфектната фигура. Ако и вие сте сред тях, прочетете следващите редове и ще се доближите с няколко бързи крачки до мечтаната морска ваканция – без притеснения за външния си вид на плажа.

Триъгълниците увеличават бюста

Ако сте с малък бюст или не много надарена, най-доброто горнище на бански за вас са триъгълниците. Този вид горнище не акцентира на гърдите и в съчетание с долнище със същата триъгълна форма ще стои перфектно и ще подчертава правилните ви пропорции и талията.

В случаите, когато бюстът е голям, тънките връзки на обикновените триъгълни горнища не осигуряват достатъчна поддръжка на гърдите. Това не означава обаче, че не можете да облечете бански с триъгълници. Просто си потърсете модел с по-дебели презрамки или модел, който да ви осигури добра поддръжка на бюста, за да се чувствате комфортно.

За по-голям бюст е идеално горнище на бански с презрамка, която минава през врата. Варианта едноцветно долнище и горнище с едри фигури подчертава красивия бюст и поставя акцента на него.

Кой е идеалният бански?

Вертикално райе издължава краката. Жената, която иска да привлече внимание към краката си и да ги направи по-дълги и стройни, трябва да носи бански с високо изрязано долнище.

Внимавайте обаче с хоризонталните и вертикални линии.

Както хоризонталното райе при дрехите оптически разширява фигурата, при банските важи същото правило.

Ако не искате да изглеждате по-ниска и широка, не носете бански с хоризонтални райета. Хоризонталните ивици са подходящи за "момчешка фигура" – много високо слабо момиче.

Вертикалните райета пък оптически издължават фигурата както при дрехите, така и при банските. Ако искате да постигнете акцент на определена част от тялото си и искате да я подчертаете и оптически да я разширите или издължите, тогава заложете на райетата.

Като правило по-тъмните, наситени цветове оптически стесняват и издължават фигурата. Ако имате по-пълна фигура, сложете горнище тип папионка, за да отклоните погледа от талията и долнището. Ако добавите и подходящи бикини с ниска талия ефекта ще е много добър.

Цветни фигури крият едрия ханш. Ако имате фигура с по-едър ханш, тънка талия и по-малка в сравнение с ханша гръдна обиколка, значи имате крушовидна форма на тялото. Тя също е много женствена и секси и с помощта на няколко трика при избора на бански можете да изглеждате страхотно на плажа.

За да изместите фокуса от бедрата си изберете бански, който да привлича вниманието на окото в горната част на тялото.

Кой е идеалният бански?

Например бикини с изрязана тъмна долна част и по-ярко и привличащо окото горнище. Точки, чертички, дребни фигурки са идеална щампа за сутиена.

Трябва да съобразите шарките по банския с ръста и размера на тялото си. Ако сте по-дребничка можете да си позволите по-дребни и деликатни щампи. Ако сте по-едричка, обратното.

Ако не сте свикнала да носите изрязано долнище и не се чувствате комфортно с бикини, помислете за женствените танкини. През този сезон те са много модерни бански.

При фигура с крушовидна форма много трябва да се внимава с модели банско с долнища тип шорти. Не са препоръчителни, защото повечето плат ще подчертае по-широките ханш и бедра. Избирайте по-малки и плитки долнища на банските за перфектна лятна визия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати