ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Съчетаване на цветовете

Съчетаване на цветовете

Съчетаване на цветовете

Не е необходимо да сте виртуози в съчетаването на цветовете, за да се сетите, че белият панталон ще си отива с бяла блуза. Всички знаят, че цветовете от един и същи нюанс се съчетават лесно.

Но такива съчетания рядко изглеждат оригинално и наистина стилно. Научете се правилно да комбинирате различните цветове и техните нюанси.

Така ще се превърнете в истинска модна икона. Според професионалните стилисти е най-важно да знаете, че в общия ви стил на обличане трябва да преобладава един базов цвят.

Съчетаване на цветовете

Той се допълва от останалите цветове в облеклото ви. Ако базовият цвят е наситен и много ярък, добре е да подберете към него спокойни леки нюанси.

За оптимално се смята съчетанието на не повече от три цвята. Ако опитате с повече нюанси, рискувате да приличате на папагал. Но можете с лекота да съчетаете контрастни цветове – оранжево и синьо, червено и зелено.

Белият цвят изглежда добре в съчетание с ярки наситени цветове, както и с дрехи, украсени с принтове. Белият, както и черният цвят се съчетават с абсолютно всички цветове.

По универсалност им съперничи само сивият цвят. Много ефектно изглежда съчетанието на сиво, червено и синьо или сиво и цветът на фуксията, който е модерен тази година.

Неутралните нюанси са прекрасен фон за флорални мотиви, но е добре да са разположени в горната част на тялото ви. Същото важи и за ярките цветове.

Те привличат вниманието към лицето, като го карат да изглежда по-изразително. Светлата гама е добре да бъде използвана също в областта до лицето.

Тъмните цветове са подходящи за долната част на тоалета, още повече че имат способността да вталяват визуално.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати