ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Как да съчетаваме дрехите

Как да съчетаваме дрехите

Дрехи

За разлика от звездите, повечето жени нямат лични стилисти, които да подбират дрехите им и затова са принудени сами да взимат решение какви съчетания да създадат.

Тайните на добрия стил са като неписани закони, които не се променят, колкото и да се променят модните тенденции. Допуска се съчетаване на спортен и делови стил, но по специален начин.

Горната част на облеклото трябва да е по-свободна, а долната – по-стилна и елегантна. Ще изглеждате смешно с плетена пола и делово сако, но с плетен пуловер и строга пола ще имате вид на елегантна колежанка.

Рокли

По същия начин се съчетават деловите и вечерните компоненти на гардероба. Строгият панталон или пола може да се съчетаят с ярка блуза, но обратното съчетание е немислимо.

Обувките са особен елемент от стила. Вечерната рокля изисква елегантни обувки, дънките – спортни обувки, деловият костюм – консервативни изящни обувки.

Модерна Красавица

Колкото е по-фина тъканта, от която е направена дрехата, толкова по-плътно трябва да е тази дреха до тялото. Туид, джинс и плътен трикотаж се съчетават добре с коприна и тънка вълна само ако са облечени върху тънките дрехи.

Плетените дрехи не се съчетават изобщо с коприна. Съчетанието от вечерна рокля и плетена жилетка е просто немислимо. Плетените пуловери и жилетки се съчетават добре с дънки, плътни панталони и поли.

Модерните шалове, които украсяват дрехите, могат да бъдат от каквито и да е тъкани, освен от тежки тъкани или от евтин памук. Избирайте аксесоарите така, че по плътност да са близки до дрехите.

Шаловете винаги изглеждат стилно, ако са ефирни и нежни. Едрите бижута оставете за вечерта, а едрите брошки не съчетавайте с тънки блузи.

Относно полите в съчетание с палто има едно правило: колкото е по-дълга полата, толкова по-късо е палтото. Не носете мини пола с късо палто.

Не съчетавайте в облеклото си повече от три цвята. Черното и бялото не се броят, тъй като са неутрални.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариана
Мариана
07.11.2013 17:49
Много интересни и практични съвети.
2
0