ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Значението на цветовете в облеклото

Значението на цветовете в облеклото

Значението на цветовете в облеклото

Различните цветове влияят по различен начин върху човека и са отражение на характера му. Всеки човек има не повече от два или три любими цвята. Взависимост от това кой цвят изберете за облеклото си, ще се промени вашето настроение и денят ви ще тръгне по този начин.

Белият цвят е синтез от всички цветове, той е идеалният цвят. В него има многозначителен смисъл, той едновременно събира блясъка и светлината, както и студа. Това е цветът, който ще ви зареди с положителна енергия за целия ден.

Черният цвят е цветът на мрачното възприемане на живота. Черният цвят ще ви зареди с песимизъм. Ако постоянно искате да сте облечени в черно, това издава душевна криза. Ако сте в добро състояние на духа, черното няма да е сред любимите ви цветове.

Сивото е цветът на разумните и недоверчиви хора, които дълго мислят, преди да вземат окончателно решение. Това е и цветът, който е подходящ, когато не искате да се натрапвате на някого. Често хората обличат сиво, за да се отделят по някакъв начин от външните дразнители.

Значението на цветовете в облеклото

Червеното е цветът на страстта. Ако това е предпочитаният от вас цвят за обличане, в момента вие сте уверени в себе си, но изпитвате и огромно желание за власт. Червено слагат хора в дните, в които им се иска да се отдадат на авантюри. Ако червеното ви дразни в момента и не можете да облечете нещо с този цвят, в момента сет изтощени – физически или психически.

Ако изпитвате желание да се облечете в кафяво, в момента усещате ситуацията около вас стабилна, но самите вие сте изтощени от прекалено много усилия. Ако по принцип обичате да се обличате в кафяви дрехи, това означава, че за вас семейството е най-голямата ценност.

Жълтото е символ на спокойствие и интелигентност. Когато този цвят ви е любим по принцип, той издава общителност, любопитство и смелост. Ако искате да облечете нещо жълто, това означава, че сте заредени с оптимизъм и енергия.

Синьото в гардероба ви говори за това, че в момента сте в меланхолично настроение. В същото време обаче вие искате да направите добро впечатление на всяка цена.

Безразличието към синьото говори за лекомислие на чувствата. При заболяване и умора нуждата от сини дрехи се увеличава.

Зеленото е цветът на живота. Ако го предпочитате в момента, това издава, че се страхувате от силното влияние на нова личност в живота ви. Ако изобщо не го харесвате, това означава, че не можете смело да се изправите пред житейските проблеми.

Зеленият цвят се отрича от хора, които се намират на ръба на физическо или психическо изтощаване.

Оранжевото е характерно за мечтателите. Това е цветът на хората, които имат силно развита интуиция, но са също така малко лицемерни. Розовият цвят издава желанието човек да е по-добър.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати