Как да си направим бижута от мъниста

Как да си направим бижута от мъниста

Искате да си направите бижута от мъниста? Това е чудесно решение, защото ви предстоят интересни и забавни моменти на сътворяване на интересно бижу – гердан или гривна, няма значение. Дайте свобода на своето въображение и постигнете чудесни резултати.

Можете да изберете различни мъниста – акрилни, стъклени или метални. Прекарайте достатъчно време в магазина и изберете тези, които ви допадат най-много.

Ако искате модел с големи мъниста, трябва да получите правилните пропорции. Изберете голямо централно мънисто и го обградете с по-малки. Определете цветовете и смело творете.

Как да си направим бижута от мъниста

Заложете на съчетания от малки компоненти. Единични низове от зрънца мъниста няма да изглеждат добре измежду големи мъниста. Големите мъниста ще изглеждат идеално, ако ги нанижете заедно с множество низове от малки мъниста.

Използвайте разделители между големите мъниста. Разделителите ще помогнат да се премахне зрителното натоварване на наниз от мъниста с плътни повърхности. Мънистата зрънца ще играят много добра роля на разделители, защото чудесно ще допълнят и откроят големите мъниста.

Заложете на прозрачни и полупрозрачни мъниста. Прозрачността ще придаде зрителна лекота на бижуто. Дори и по-големите размери на мънистата ще изглеждат леко и нежно, ако са прозрачни.

Запълвайте празните места между мънистата. Изберете подходяща основа, върху която да нанизвате мънистата. Може да е обикновена корда или пък старо колие и гривна. За основа може да изберете и каишка от плат или верижка. След това започнете с нанизването на мънистата.

Винаги завършвайте моделите си с подходяща закопчалка. Може цялото бижу да е идеално, но зле избрана закопчалка ще развали цялостната визия. За големи бижута изберете закопчалка, която е здрава и изглежда красиво.

Ако решите можете да си направите дори пръстен от мъниста. Знайте, че ще ви трябват много мъниста, които са малки. Освен тях ще ви трябват кожа, лепило и естествено усет за творчество. Формата на мънистата изберете според вашия вкус. Най-лесно ще ви бъде като нанижете мънистата на ластик. Колкото повече от тях сложите, толкова по-ефектно ще бъде бижуто ви.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати