ezine.bg»Статии»Мода»Направи си сам»Как да си ушием пола от дънки

Как да си ушием пола от дънки

Как да си ушием пола от дънки

Няма гардероб в който, ако се разровите да не намерите поне един стар чифт дънки или ако наоколо ви се намира такъв, то защо да не се опитате да го превърнете в нова стилна пола? Това е лесно и няма да ви отнеме много време. За целта следвайте инструкциите по-долу.

1. Първото нещо което трябва да направите е да решите колко дълга искате да бъде вашата нова пола. Поставете дънките на плоска повърхност или маса и отрежете крачолите на дънките, на дължината която желаете. Ако искате полата да бъде подгъната си оставете резерва от 2.5 сантиметра.

2. След като сте се справили с тази задача внимателно разшийте вътрешните ръбове на крачолите, докато стигнете шевовете на чатала. Ръбът, който е от задната страна на дънките, разшийте до самият колан (до там където започва гайката), а този отпред до ципа и след това обърнете дънките на обратно.

3. Внимателно съберете предните две парчета и ги тропосайте с игла и конец. Под внимателно се има в предвид, да се уверите, че след като сте събрали двете части, сте получили едно наистина право парче.

4. Направете същото и със получените парчета отзад на дънките. След като ги съберете, започнете да тропосвате от гайката надолу в права линия. Ще получите малък излишък от плат, който трябва да отрежете след като сте тропосали успешно и сте се уверили, че линията е наистина права. За целта можете да измерите разстоянието от джобовете на полата до така получения ръб и ако то е еднакво и от двете страни, то значи сте се справили успешно.

5. Остава ви само да зашиете на машина, след което внимателно да премахнете конецът, който ви е служил за тропосването и вашата нова пола е готова. По желание, ако сте решили да не правите подгъв можете внимателно да разръфате долният край на полата.

6. Другото нещо, с което можете да направите вашата пола по-ефектна е да вземете бръснарско ножче и да направите по дължината на полата няколко хоризонтални разреза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
wg
wg
12.04.2013 23:01
Аз си правя поли от стари мъжки дънки. Отрязвам ги точно, където започва чатала и се получава къса пола с паднала талия (тъй като са по-широки в кръста :) излиза, че талията на приятеля ми е точно колкото моя ханш). Подгъва се и готово :). Ако е по-къса отколкото искате, може да се направи нещо като къдра от крачолите. Много е лесно е ефектно, опитайте!
1
0