ezine.bg»Статии»Мода»Направи си сам»Да си направим сами гердан

Да си направим сами гердан

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k182460
Да си направим сами гердан
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.50 лв.
Виж ››

Лесно можете сами да си направите гердан, който да е изискан и да изглежда стилно. През това лято са много модерни аксесоарите и дрехите на точки.

Сами направете гердан, който да е на точки. За целта ще ви трябва не много плътен плат на точки, най-добре е ако самият плат е леко лъскав, за да изглежда по-ефектно герданът ви.

Необходимо е да си приготвите дървени или пластмасови мъниста по ваша преценка, добре е да са по-едри, за да улеснят работата ви с тях.

Освен това ви е необходим шнур за нанизване на мънистата, продава се в магазините за бижута, има шнурове в най-различни цветове.

Да си направим сами гердан

Отрежете от плата равни по големина парчета, които да съответстват на броя на мънистата. Всяко парче трябва да е с диаметъра на мънистото, но оставете и малко място за шев.

С помощта на игла и конец в тон с плата зашийте отстрани плата така, че да се получи цилиндър, в който да можете да вкарате мънистото.

За да не се разбридат зашитите краища, ги изгорете леко със запалка. Това ще замести оверлога, който няма как да бъде използван при такива миниатюрни парченца плат.

След това с помощта на игла и конец в тон с плата стегнете единия край на цилиндъра. Пъхнете мънистото в оформеното по този начин джобче. Зашийте с един бод цилиндъра и от другия край.

Нанижете всички мъниста върху шнура, а за да не се движат по него, от двете страни на крайното и първото мънисто завържете по един възел.

Вашият изискан гердан, подходящ за всеки повод и съответстващ на последните модни тенденции, е готов.

Много ефектно изглежда гердан от мъниста, който се преплита с верижка и сатенена лента. Необходими са ви мъниста, верижка, корда и сатенена лента в предпочитан цвят.

Лентата се прокарва през верижката или се закрепва за двата й края. Мънистата се нанизван на кордата и краищата на кордата се фиксират към верижката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
баба яга
баба яга
18.05.2014 13:58
абе вие сериозно ли
0
0