Равни или високи подметки

Равни или високи подметки

Равните обувки и сандали са много удобни и затова са на почетно място сред обувките за ежедневието. С такива обувки е много удобно да се ходи, краката не се изморяват дори ако се върви продължително.

Освен това така дамата се чувства по-близо до природата, тъй като има чувството, че ходи боса. Такива обувки са подходящи за жени, които работят прави. В края на работния ден краката ви няма да са уморени.

През зимата пък равните подметки ви пазят да не паднете на леда. За лятото обувките на равни подметки са незаменими, тъй като от излишъка на влага през топлите месеци краката леко отичат. Това прави задачата да ходите на токчета още по-трудна.

Много са модерни сандалите с равни подметки, от които започват да се извиват ленти или каишки, и да обвиват елегантно крака.

Равни или високи подметки

Равните подметки обаче имат и минуси. Ако продължително време ходите само с обувки с равни подметки, можете след известен период да започнете да усещате болки в краката и в гърба.

Това се получава, защото човек, без да се усеща, се отпуска, като ходи с равни подметки, и леко провлачва краката си, докато върви.

През лятото стъпалата са изложени на по-голям риск от травми. Добре е да редувате носенето на обувки с плоски подметки с други видове обувки.

Обувките на висока подметка, известна като платформа, са много модерни. Те увеличават ръста на дамата, даряват я с елегантна походка, а в същото време не натоварват краката така, както го правят обувките на високи тънки токчета.

Обувките на платформа изглеждат много модерно, те се съчетават както с панталони, така и с официални рокли, могат да бъдат носени дори на приеми, ако са достатъчно елегантни.

Обувките на платформи стесняват визуално широките прасци. Платформата обаче, освен че е висока и може да доведе до изкълчвания и счупвания на глезена, лишава крака от нормалния начин на ходене.

Когато стъпвате с равни подметки или с обувки с малък широк ток, допирът до земята на петата и върха на пръстите стимулира много вътрешни органи.

При платформите това няма как да стане, освен това мускулите, които поддържат свода на стъпалото, се отпускат, което може да доведе до дюстабан.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати