Нов живот за старата рокля

Нов живот за старата рокля

Понякога се случва така, че в гардероба ви има рокля, която поради някаква причина изведнъж се е смалила. Причините са две – или вие сте качили излишни килограми, или платът се е свил след пране.

При желание от ваша страна можете да дарите старата рокля с нов живот. Естествено, можете просто да се подложите на зверска диета, дори причината за смаляването на роклята да е в пералнята, но пък тогава ще се наложи да прекроявате останалите си дрехи.

Преди да предприемете каквото и да е, трябва да сте наясно какво се опитвате да постигнете. След това всичко зависи от конструкцията на роклята, която ще преправяте.

Ако дрехата е с много шевове и релефи, това дори помага. Може просто да добавите някакъв вид плат между шевовете – в тон с основния или контрастен. Но ще се наложи при всяко положение да разпорите шевовете на роклята.

Нов живот за старата рокля

След това добре изгладете шевовете и отстранете всички конци от предишни шевове. Можете да разширите роклята си с помощта на красив мрежест плат или тюл.

Това ще направи дрехата женствена и секси. Ако се притеснявате, че платът ще прозира, комбинирайте тюл и мрежа, като ги сложите един върху друг. В момента са актуални тъкани в телесен цвят в съчетание с черни мрежи.

Ако роклята ви е нова, но просто се е смалила, макар че не сте я носили, разпорете шевовете и се опитайте да намалите сантиметрите, които са оставени да стърчат извън шевовете. Колкото и малко да ви се струва, това ще разшири значително роклята.

За да удължите роклята, зашийте в долната й част волан, който е интересен като цвят и десен. Можете също така да разрежете роклята в талията и в тази част да добавите плат по избор.

Не забравяйте, че преди да зашиете нова тъкан към старата рокля, трябва добре да сте изпрали плата и да го изгладите. Ако роклята ви е станала тясна в гърдите, направете деколтето по-дълбоко. Ако дрехата ви е тясна в ханша, добавете триъгълни клинове от друг плат.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати