Как да съчетаваме ярките цветове

съчетаване на цветове

За да успеете да съчетавате ефектно ярките цветове, ще ви помогне цветовият спектър, който се представя обикновено във вид на кръг. Изберете един от цветовете на спектъра и прокарайте права линия към другия край на окръжността.

Това ще е един от най-подходящите за съчетаване цветове. Така например оранжевият се съчетава добре със синия цвят.

Добре се съчетават и цветове, които са разположени на еднакво разстояние един от друг в кръга на спектъра и образуват триъгълник – това например е лилавият, аквамариненият и тъмносиният цвят.

Смята се, че цветовете, които са разположени един до друг в спектъра, се съчетават лошо, но това правило успешно бе опровергано от световноизвестни дизайнери, които откриха нови хоризонти в колекциите си за есента и зимата на 2012 година.

дрехи с ярки цветове

Това е годината на най-ярките смели съчетания. Оказва се, че яркочервеният цвят прекрасно се съчетава с тюркоазения и розовия, а синият подхожда на зеления и розовия. Оранжевият се съчетава с яркосиньо и жълто. Това са съчетания, които доскоро бяха немислими, но днес те са последен моден писък.

Съчетанията на ярък цвят с блед нюанс са класика, но това вече е в миналото. В настъпващия моден сезон есен-зима 2012 има още по-дръзки съчетания – на червено с наситено бежово, на червено с розово и на тъмносиньо с изумрудено зелено.

Ако обаче искате да изглеждате стилни и в същото време екстравагантни, заложете все пак на съчетанието на сиво и ярки нюанси. Колкото и да ви се струва неподходящо, съчетайте зелено с червено и ще откриете колко се допълват тези цветове.

Тъмночервеното много отива на изумрудено зелено, а също така и на тъмните нюанси на синия цвят. Жълтото и лилавото са за екстравагантни модели, които се набиват на очи в тълпата.

Черният цвят се съчетава с всички ярки цветове и прави фигурата ви по-елегантна. Експериментирайте смело и не се притеснявайте от коментари на минувачи, които са облечени в дрехи с незабележими цветове и кройка.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати