Изберете шапката според фигурата си

Шапки

Шапката е важен аксесоар – служи не само за предпазване от зимния студ или скриване от слънчевите лъчи. Шапката е аксесоар, който може да подчертае вашата изисканост, да ви направи стилни и елегантни. За да изберете правилната шапка, на първо място трябва да я пробвате.

Независимо колко много ви харесва, като я видите, не е сигурно, че слагайки я на глава ви, ще стои добре. Когато избирате шапка, най-важното, с което трябва да се съобразите, е поводът, за който я избирате, фигурата ви и не на последно място - овалът на лицето.

Може да ви се струва странно, но именно фигурата определя вида на вашата шапка. Ако знаете как да купите правилната, можете да прикриете някой ваш недостатък, да акцентирате нещо, което харесвате и прочие. До голяма степен начинът, по който изглеждате, е въпрос на вкус.

Шапка според фигурата

Тоест умението да съчетавате дрехите и аксесоарите и да избирате правилните за вашата фигура е най-важното. Не си купувайте нещо, защото е на мода, а на вас въпреки това не ви стои добре. Модерно за всяка дама трябва да е онова, което най-добре ѝ пасва.

Но нека не се отклоняваме твърде много от темата и да се върнем при шапките и техния избор според фигурата на дамата.

Ако сте висока дама с издължени форми, купувайте си шапки с големи периферии. Добра идея е също по тях да има украса, но не се спирайте на шапки с високо бомбе – това ще издължи фигурата ви още, а на вас просто не ви е необходимо.

Зимни шапки

Ако сте от жените миньонче, не прибягвайте до шапки с големи и широки периферии, които ви скриват изцяло. С такава шапка ще акцентирате върху ниския си ръст. Най-добре е за вас да си купите шапка, която има средно широка периферия, опитайте също и с бомбе със средна височина.

Носете шапката с периферия – носете я под ъгъл, така ще изглеждате шик и именно шапката ще е аксесоарът, към който всички ще се обръщат.

В случай, че сте от дамите с по-едра и пухкава фигура, не си купувайте шапки с малки периферии, които ще направят фигурата ви още по-широка. За вас най-добре е да вземете шапка с широка периферия – по този начин фигурата ви ще изглежда по-слаба и издължена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати