Какво можем да си скроим от старите дънки

Чанта от дънки

Не е необходимо да изхвърляте старите си дънки, ако са се протъркали прекалено много на определени места или пък са се скъсали.

Може и просто да са ви омръзнали, а да им няма нищо. С помощта на игла, конци и избрани от вас аксесоари можете да създадете най-различни полезни неща от старите си дънки.

От старите си дънки можете да направите нова чанта или пазарска торба. Използвайте частта на дънките до коленете, като отрежете толкова, колкото ви е необходимо, за да направите чанта с желания от вас размер.

Дънки

Тя може да е съвсем малка, а може да побира всичките ви покупки от магазина, където пазарувате хранителни продукти. Такава чанта е много удобна, защото за разлика от найлоновите торби няма шанс да се скъса.

За горната част на чантата може да използвате частта на дънките, където се намира коланът и джобовете – дори ще изглежда ефектно. Вътрешните части на крачолите се разпарят, зашиват се, от долната част на крачолите правите дръжки с желана от вас дължина и чантата ви е готова.

Върху чантата можете да зашиете различни избрани от вас аксесоари, които ще я направят по-модерна и атрактивна. Използвайте различни мъниста, копчета, готови бродерии в желаното от вас количество и цветове, за да вдъхнете живот на новото си творение.

Стари дънки

От старите си дънки можете да направите удобни джобове, където да държите дребни инструменти и аксесоари. Отрежете тази част, където се намират джобовете, и я зашийте за избран от вас плат, може да използвате част от други дънки, за да е в различни нюанси.

Така ще получите пано с джобове, което можете да закачите на вътрешните стени на бюрото си или на стената в хола или в кухнята и да не се чудите къде са дреболиите, които все ви трябват.

От старите си дънки можете да направите тапицерия за стария си стол. Отрежете крачолите, измерете седалката на стола, както и гръбчето, и с помощта на ножици бързо ще скроите тапицерията му.

Такава декорация на стола ви ще му даде по-съвременен и интересен вид. А ако не ви мързи, можете да облицовате с плата от старите си дънки и краката на стола. Не е необходимо да следвате формата на крака, можете да обуете краката на стола в дънкови крачоли - изглежда много модерно и ефектно.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 7
3 7
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
катя
катя
17.01.2014 22:51
Аз изработих покривка за легло от стари дънки.
5
0
Анна
Анна
15.10.2013 01:13
Стига да имаш въображение можеш да измайсториш чудеса от стари дънки ,аз се вдъхнових и още миналата година си претапицирах кухненските столове , за коледа си измайсторих страхотна кухненска престилка с ръкавици за горещите съдове ,а на мама направих няколко различни чанти за пазаруване и за всеки ден , онзи ден уших стопери за врата /идва зима /,използвах за декупаж на една кутия от холандски бисквити ,сега е подарък за една принцеса- кутия за съкровища ,а сега се замислям и за играчки за детето - килимче,което като се затвори със специални копчета тик-так става кутия за меки играчки ,общо взето - рециклирам красиво !
10
0
Nelly
Nelly
10.10.2013 00:35
0000000000
1
0