ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Модният диктатор в семейството е мъжът

Модният диктатор в семейството е мъжът

Пазаруване с мъж

Знаете как повечето от дамите обичат да пазаруват и ако могат вероятно биха го правили - ако не всеки ден, то поне през ден. В това им занимание рядко се намира някой мъж, който да може да изтърпи на обикалянето и изобщо да придружава половинката си във всички възможни молове, които им се изпречат.

Ново проучване хвърля съвсем различна светлина върху прословутото пазаруване на дамите и мъжете, които не са големи привърженици на обикалянето по магазини. Оказва се, че голяма част от господата искат да бъдат с жените си, докато те пазаруват - основно, за да им избират по-малко привлекателни дрехи.

Първият въпрос, който е бил зададен към силните половинки в изследването, е дали харесват стила на обличане на своята жена. Оказва се, че на 66 % от тях стилът на половинките им допада, а 34 % отговарят, че понякога изобщо не харесват онова, което са облекли жените им.

По-интересното е, че мъжете дават и съвети на своите жени по въпроса как да се обличат – 51% от господата диктуват модата на половинките си. Цели 71 % съветват половинките си, когато ще излизат сами, без тях, 55 % го правят, ако им предстои вечеря в ресторант, а 32 % си позволяват да показват кое е правилното облекло на нежната си половинка дори що се отнася до ежедневно облекло. 11 на сто от господата признават, че си позволяват модни съвети, само когато следва някакъв официален повод.

Шопинг

Но защо го правят и какъв е този интерес към женския гардероб изведнъж? Странното е, че мъжете се обличат хиляди пъти по-бързо. Досега се смяташе, че цялото лутане на жената в това какво да облече и да се оглежда 2 часа пред огледалото по скоро ги изнервя. Отново според същата анкета става ясно и защо мъжете толкова силно се вълнуват от гардероба на любимите си.

Основната част от тях го правят, защото не искат чуждите мъже да гледат жените им. Едва 25 % твърдят, че го правят, защото вярват, че по този начин жените ще изглеждат по-добре. А 19 % от тях го правят с надеждата, че половинката ще вземе да се облече по-бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати