ezine.bg»Статии»Мода»Модни Икони»Най-скъпо продаваните дизайнери

Най-скъпо продаваните дизайнери

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1521
Донатела Версаче

Всяка жена си мечтае да бъде облечена в рокля на един от най-скъпите дизайнери в света. Тези дизайнери имат свой собствен начин за увеличаване на социалния си статус. Ако искате да знаете повече за тях, вижте десетте най-скъпо продаваните дизайнери на света.

Ралф Лаурен

Висша мода

На първо място в списъка е американският дизайнер, роден в Бронкс, Ню Йорк на 14 октомври 1939 г., Ралф Лаурен. Основна тема на неговите дизайнерски решения е класическият и шикозен отпечатък. Има мъжки линии, част от които включват марките double RL, Polo, и Ralph Lauren за жени, както и Ralph Lauren Home.

Келвин Клайн

Келвин Клайн въвежда на световния пазар качество от удобен стил и градски шик. Сами виждате как марките на дънковите модни продукти въздействат на хората от 1970 г. насам. Келвин лансира компанията Calvin Klein Inc през 1960 г., наред с дрехите, дизайнера дава името си и на много бижута, часовници и парфюми.

Донна Каран

Дона Карън

На трето място е Донна Каран, родена на 2-ри октомври 1948 г. Тя е създател на дрехите с марка Donna Karan New York (DKNY). Освен женски линии, създава обувки, парфюми и мъжки дрехи.

Донатела Версаче

Италианският моден дизайнер Донатела Версаче е сестра на модния гуру и емблема Джани Версаче (Gianni Versace). Тя е главният дизайнер на Версаче и освен дрехи, предлага аксесоари, шалове, чанти и обувки.

Хелмут Ланг

Известен е с използването на необичайни материи и изрязани силуети. През 1970 година създава марката си, но се оттегля от дизайнерския бизнес и продължава, като артист.

Хайди Клум

Халстон

Американският дизайнер е известен със семпли и удобни линии. Дългата рокля от дизайнера е била много популярна през 1970 г.

Майкъл Корс

Известен е с класическите си спортни облекла за жени. Разширява модната си империя с парфюми и чанти.

Кейт Спейд

Известна е с дизайн на обувки и чанти. Модната ѝ линия също включва очила, аксесоари и продукти за красота.

Кристиан Диор

Френският дизайнер е основател на световно известната модна къща Кристиан Диор. Той създава не само дрехи, които карат всяка жена да се чувства прекрасно, но и чанти, обувки, шалове и аксесоари.

Оскар де ла Рента

Дизайнерът е на десето място в тази класация. Става известен през 1960 г като моден дизайнер на висша мода, обличащ Жаклин Кенеди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest