ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Моряшки десени за лятото

Моряшки десени за лятото

Моряшки десени

Моряшките десени са станали модерни още през 30-те години на XX век, когато Коко Шанел започва да се облича като моряк.

Тогава подобно хрумване предизвикало скандал, но след това е станало част от лятната мода.

За моряшкия стил са характерни синьо-белите десени на райета. Освен това обаче той се допълва от други морски аксесоари – котви, златни ленти, фуражки.

Дрехи на райета

Сините и белите райета могат да се допълват от червен цвят. Не е задължително райетата да са хоризонтални като на моряшките фланелки, могат да са вертикални или диагонални.

Моряшка мода

Моряшките десени могат да се използват както в ежедневието и в плажните облекла, така и във вечерните тоалети, тъй като за лятото са много актуални.

Моряшки стил

Друг характерен елемент от моряшката мода са кройките на дрехите – панталоните са леко разкроени в долната им част.

Моряшките десени се допълват от златни копчета, които напомнят за униформите, които се носят от корабните екипажи.

Копчетата във вид на котва са много актуални за морската мода. Ефектни са и аксесоарите във вид на корабен рул и във вид на компас.

За да станат моряшките десени по-елегантни и женствени, те се допълват от коприна и дантели. Шаловете, чантите и аксесоарите трябва да са червени, сини или бели, украсени със златисти ленти или котви.

С моряшките десени вървят практични обувки – ниски или на платформи.

Подходящи са и обувките от плат. Мокасините от плат, обувки тип балерина и сандали са най-подходящи за дрехите, вдъхновени от моряшките униформи.

Чисто белите обувки от плат с връзки и на равна подметка също са много ефектни, когато се съчетаят с дрехи с моряшки десени.

Така те приличат на обувки за яхта, затова ще изглеждат много ефектно с моряшки тип облекло.

Обувките на висок ток трудно могат да се съчетаят добре с дрехи с моряшки десени, но ако и те са с цветовете на морски униформи, ефектът ще е наистина впечатляващ.

За дрехите с моряшки десени са подходящи шапки, които са в един цвят, допълнени с друг контрастен цвят, характерен за морската униформа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати