ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Червена булчинска рокля - бялото е демоде

Червена булчинска рокля - бялото е демоде

Червените булчински рокли са все по-предпочитан избор за сватбения ден
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Всяка малка госпожица мечтае за своя приказен сватбен ден – в него ще се чувства като принцеса, до нея ще са хората, които най-много обича. Не на последно място, ще изглежда невероятно красива – ще бъде с огромна бяла булчинска рокля, с дълъг воал, до нея ще бъде пълно с цветя и красота, а любимият ѝ принц ще я гледа влюбено.

Каква идилия и романтика струи от тази скромна детска мечта, но за съжаление, тя се оказва демоде. Оказва се, че вече булка в бяла рокля изобщо не е на мода и е хубаво бъдещите съпруги да избягват този цвят. Сега се препоръчва екстравагантната червена булчинска рокля, нежното розово или игривото синьо – звучи доста странен избор като за сватбена одежда.

Ново проучване доказва, че белите сватбени рокли вече не са най-предпочитаните от младите булки. Не така обаче стои въпросът при по-зрелите жени – на възраст между 35 и 44 години – те определено предпочитат традиционното бяло при избор на сватбена рокля. От всички момичета на възраст от 18 до 24 години, към които е бил зададен въпросът дали харесват бял цвят за булчинската си рокля, цели 27 % отговарят, че не биха искали да имат точна такава в деня на сватбата си.

9 % от запитаните бъдещи булки отговорили, че предпочитат да се омъжат в червена булчинска рокля, а 5 % от дамите биха предпочели розовият нюанс за сватбената си рокля. Сините булчински рокли са сред любимите на 4 % от анкетираните.

Белите булчински рокли вече не са на мода

Традиционното бяло отстъпва и дава път на по-интересни и на пръв поглед необичайни цветове, които обаче оказва се, имат своята символика. Червеният цвят, който е особено предпочитан, е свързван с любовта и страстта. Жълтият цвят, който също е меко казано необичаен за булчинска рокля, е свързван най-вече с представата за щастие.

Разбира се, всичко това е въпрос на вкус и лични предпочитания. Тенденциите в булчинските рокли не са чак толкова важни. Най-значимото в този ден е и булката, и младоженецът да се чувстват като приказни герои, да бъдат щастливи и да запомнят своя празник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати