ezine.bg»Статии»Мода»Бижута и Аксесоари»Подходяща чанта според обувките

Подходяща чанта според обувките

Чанта и обувки

Всяка жена иска да изглежда елегантно и стилно. За да получи хармоничен и завършен вид, трябва да се обмислят внимателно всички детайли и да се подберат подходящите аксесоари.

Изборът на подходяща чанта трябва да е съобразен с обувките, които завършват тоалета. Меката кожена чанта е чудесен ежедневен избор и може да се съчетае с абсолютно всякакви обувки.

Твърдата кожена чанта трябва да е в хармония с женствени и делови обувки. Велурената чатна трябва да е с дълга дръжка и се носи през рамо – тип „пощальон” и се съчетава с ниски удобни обувки.

Чантите, украсени с много аксесоари като ципове, метални халки, лазлични по цвят кръпки или пришити джобове, трябва да се комбинират с по-лаконични и изчистени обувки.

Кожени чанти

Чантите от истинска кожа на алигатор или питон, или такава, която само имитира крокодилска или змийска кожа, са едни от най-скъпите. Ако направите такъв избор, трябва и да изберете подходящи стилни и скъпи обувки.

Малките чантички тип коктейлни са добро допълнение към елегантния тоалет и класически дамски обувки на висок ток или сандали на високи токове.

Голямата спортна чанта е добра в съчетание с маратонки, кецове, мокасини и всякакви по-спортни обувки. Тя е добра и в комбинация с по-груби ботуши, които са без ток.

Сандали

Чантите с необикновени форми или цветове трябва са се съчетават с изчистено облекло и непретенциозни обувки. Платнените и сламени чанти са подходящи за летния сезон и могат да се носят с отворени обувки.

Актуален, но незадължителен, остава и вариантът да подберете еднакви обувки към чантата. Години наред това съчетание беше единственото възможно и всяко отклонение от него се преценяваше като липса на вкус.

Днес обаче модата търпи отклонения и различните цветове се съчетават успешно. Може да се избере и еднакво цветово съчетание, но с използване на различен материал.

В еднакъв или различен цвят може да се съчетава мат и блясък. Лачената чанта може да е допълнение към велурени обувки или лъскавите обувки да се съчетаят с матирана чанта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати