Как да не приличаме на модно бедствие

Проблеми с Мода

На всеки се е случило да види по улиците човек, облечен по абсурден начин. Тогава неистови ни се приисква да отидем и да му купим едно огледало. Но какво става ако това модно бедствие сме самите ние.

За да не сме обектът, привличащ възмутени погледи след себе си, то трябва да се научим как да се обличаме правилно. А това става най-добре когато избираме дрехи спрямо формата на тялото си.

Познавайки формата на тялото си всяка жена би била способна да намери дрехи, които най-добре и подхождат и я вталяват. Формата на всеки от нас е свързана с пропорциите. Модата от своя страна е създадена да облече тези пропорции, за да изглеждате те най-добре.

Формите на тялото са 5: круша, клиновидна, правоъгълна, с форма на ябълка и на пясъчен часовник. Интересното е, че слабо момиче може да има същата форма на тялото като по-пълно момиче, по-ниска жена - като на по-високата и т.н.т. Също така вие може да попадате в една от категориите или да сте комбинация от две или повече категории.

Когато определите формата на тялото си, то трябва да се съобразите с нея при избора на дрехи. Ето как:

Дрехи

Крушовидна форма. При нея бедрата са по-широки от раменете, ханшът е закръглен, а талията е добре очертана. Предимствата на тази фигура са раменете, торсът и прибрания корем. Целта при избора на дрехи е да се подчертаят талията и ръцете, да се придаде обем на раменете и горната част на тялото, а бедрата да са оптически смалени.

За това не носете цветни поли или панталони с провиснало дъно, които привличат вниманието към бедрата и ханша ви. Заменете ги с разкроени поли, които ги маскират. Добре е в контраст да експериментирате със светъл топ и тъмен панталон или пола.

Деколтетата ви трябва да са тип лодка, квадратно или набрано деколте. Роклите да са без презрамки. За предпочитане са модели с воали. Дължината на якетата пък трябва да е до талията. За да издължите краката си, носете обувки с остри върхове.

Шопинг

Обърнат триъгълник ( Клиновидна форма ). Характеризира се с широк гръден кош и широки рамене, които са с големи пропорции в сравнение с тясната талия и ханш. Предимството са краката, поради което е нужно подчертаване на долната част на тялото, за да се смекчи горната. За целта носете поли и панталони в ярки цветове.

Полите да са дълги, а панталоните с широки крачоли. Тънките презрамки при топовете не са за предпочитане, както и деколтетата тип лодка. Добре е да заложите на топ и дрехи, които да привличат вниманието към талията ви или създават илюзията за такава. За това най-добре заложете като цяло на дрехи с висока талия.

Правоъгълна форма. При тази форма широчината на талията, ханша и раменете е еднаква и обикновено е малка. Търсеното предимство е в ръцете и краката. За целта се носят дълбоко изрязани или сърцевидни деколтета и дълги якета. Всичко, което подчертава бюста е добре дошло, както и подходящият сутиен, който да му придаде форма.

Мода

Широките дрехи не са препоръчителни. Най-добре заложете на повечето слоеве. Роклите с дипли или ресни от двете страни са прекрасно решение. Тоалета може да се освежи с цветни поли или панталони.

Ябълковидна форма. В този случай по-голямата чат от телесната маса се намира над ханша и бедрата, които са тесни. Гърбът ви, ребрата и раменете са широки. Заложете на краката, за да издължите тялото и създадете илюзия за талия. За да стане това носете едноцветни дрехи, V-образни деколтета, сутиен, който повдига и поддържа бюста и колани в най-тясната част на талията си.

Добро решение са и всички туники, блузи или рокли, които са пристегнати под бюста и се спускат свободно надолу. Слим дънките и панталоните тип чарлстоун ще се съчетаят с тях перфектно. За да покажете краката си пък носете по-къси поли, които да отвлекат вниманието от средната част на тялото си.

Форма на пясъчен часовник. При нея раменете и ханша са сходни като пропорции, но талията е малка. В този случаи акцента е на женските извивки. За целта не ги прикривайте, а ги подчертавайте.

С подходящ сутиен, вталени рокли и колани на талията. Полите с висока талия биха подчертали ханша, като най-подходящи са тънките и леки материи. Слим панталоните или дънките с права кройка също стоят перфектно.

Виж повече

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мирослава Иванова
Мирослава Иванова
11.11.2013 23:14
Много хубава статия. Абсолютно съм съгласна, че всеки човек трябва много правилно да подбра своите дрехи. Най-добре е този подбор да бъде спрямо това как му стоят на фигурата. Попринцип много трудно се харесвам как ми стоят панталони именно заради формата на тялото ми. Бях си поръчала на сляпо едни патналони от Бонелли Лукс, които многоо си харесах, за мой късмет модела ми стоеше добре, но има много хора, които не се съобразяват как изглеждат в огледалото и дали нещо им приляга. Важното е да е модерно, което е малко глупаво.
0
0