ezine.bg»Статии»Мода»Модни Икони»Вивиан Уестууд ще напише мемоарите си

Вивиан Уестууд ще напише мемоарите си

Вивиан Уестууд

Вивиан Уестууд вече повече от 40 години има истински успех в модния бранш – много често е наричана дори икона. Тя е известна с това, че не обича да бъде слагана в рамки и работата ѝ го доказва.

Освен със своя успех като дизайнер Вивиан е известна със своята благотворителна дейност. Не обича да дава интервюта, които са свързани с нейните благотворителни дела, на които тя отдава голяма част от времето си.

Ексцентричната дизайнерка е решила да завърши представата за собствения си облик не чрез интервюта, а като напише мемоарите си. Всъщност написването ще направи известният биограф Иън Кели. Той ще се позовава изцяло на разкази на нейните близки хора – семейството, приятелите, не на последно място и на истории, разказани от самата нея.

Сред най-известните знаменитости, които ще допълнят мемоарите на дизайнерката, са моделът Наоми Кембъл, както и скандалният основател на Уикилийкс – Джулиан Асандж. Приятелският кръг на талантливата дизайнерка е меко казано разнообразен - тя поддържа топли приятелски взаимоотношения с принц Чарлз, Памела Андерсън и др. Вивиан се радва на изключително много почитатели по целия свят.

Вивиан Уестууд

Историята на ексцентричната Уестууд е наистина интересна и впечатляваща. Тя прави популярни стиловете ню уейв и пънк. Успехите, които има в модния бранш, са само част от нейната същност – Вивиан дарява голяма част от своето състояние за благотворителност, като основно каузите ѝ са свързани с природата.

Ексцентричността на дизайнерката с морковена коса се забелязва не само в модните ѝ предложения – тя дори се снима напълно гола в модно списание пред обектива на Юрген Телер. В личен план – Вивиан има двама синове, а мъжът до нея е с 25 години по-младият ѝ бивш ученик Андреас Кронтхалер.

Наричана ексцентрична и бунтарка, Вивиан Уестууд е от малкото дизайнери, които са на върха вече толкова много години. Очаква се биографията ѝ да бъде изключително интересна за почитателите на модния бранш и да пожъне огромен успех. Мемоарите ще излязат на пазара през следващата 2014 година.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати