Най-голямото модно шоу в света

Модно шоу

В Мексико се състоя най-мащабното модно шоу – участие в него взеха 3000 души, между които дизайнери и модели. Досегашният рекорд, който беше записан в престижната Книга на Гинес е бил за модно шоу, в което са участвали 2000 човека. Тогава представлението е било във Филипините. Мексиканското модно шоу се е провело в централния парк „Чапултепек“.

В представлението са участвали много непрофесионалисти в областта, както и такива, които тепърва прохождат в модния бранш. Идеята е била не само да се подобри предишния рекорд, но и да се покаже колко креативни и способни са младите дизайнери. В шоуто са участвали студенти по моден дизайн, които са изработили различни и интересни колекции – техните творения са представени от непрофесионални модели.

Мария Роуз, която е организатор на цялото събитие, смята, че това е начинът светът отново да се обърне към Мексико. Тя е убедена, че младите хора, участвали в шоуто, съвсем скоро ще успеят да завладеят и световните модни подиуми, защото са наистина талантливи.

Участващите са се разделили на 231 екипа – всеки от тях е представил различна страна на модните тенденции в Мексико. Всъщност модният сектор в латиноамериканската страна бележи истински възход през последните няколко години.

Дефиле

Причината е основно изработката на евтини облекла за водещи известни марки. Мексиканската национална камара на шивашката промишленост отбелязва, че текстилната индустрия, която се развива на територията на страната, е представена от =20 хиляди компании.

Както стана ясно, предишният рекорд за най-голямо модно шоу е бил постигнат от Филипините – през 2012 година 2255 души са преминали през модния подиум. И по време на това ревю участие са взели не само професионалисти, но и хора, които за първи път се качват на подиум, както и такива, които тепърва започват кариерата си.

Представители на Рекордите на Гинес напомнят, че предишното подобно мащабно шоу, което е вписано като световен рекорд, се е състояло от 1957 модела. Тогавашното събитие се е провело в Истанбул също през миналата вече 2012 година.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати