Подходяща шапка според формата на лицето

шапка

Шапката отдавна вече не е просто начин да предпазваме косата си от слънцето или от студеното време. Тя е аксесоар, който освен практична роля има и естетическа такава.

Според един от най-известните майстори шапкари - Филип Трейси, шапката може да направи изключително атрактивна една дама. Но неправилно подбраната шапка може също да развали и най-стилния тоалет, така че изборът трябва да бъде внимателен.

Шапката задължително трябва да бъде съобразена с физическите дадености на човека, който ще я носи. В общи линии, когато избираме шапка, трябва да сме внимателни и да се вглеждаме в детайла.

Видове шапки

В случай че имате дребничка фигура, не се препоръчва да носите шапки с големи периферии. Подберете си шапки с по-малки периферии или без. Друг много добър вариант за нисичките дами е да си сложат шапка с повече обем в горната част – така ще се създаде илюзия за по-висок ръст.

За високите дами – логично не се препоръчват шапки с обем отгоре, за да не удължават излишно фигурата. Най-добре да подберете шапка с голяма периферия или с голяма украса.

Как да изберем шапка според овала на лицето си?

За всички вас, които имате широко лице, най-добър избор са шапките, които имат по-високо дъно – по този начин ще издължат лицето ви. Също много подходящи са шапки със средна и малка периферия. За дамите, които имат издължени лица, предлагаме да опитат модели шапки, в които има повече обем.

Шапки

На мода през зимния сезон са плетени шапки. Ако имате кръгло лице, изберете модел с по-груба плетка, а преждата да бъде по-дебела. В случай че лицето ви има сърцевидна форма, няма как да сбъркате с избора на зимната шапка, защото на вас ви отиват всякакви видове. Ако имате четвъртито лице, носете шапката настрани или пък купувайте шапки с асиметрични шарки.

За летните шапки – дамите със сърцевидно лице могат да носят шапки със средна периферия, барета също е подходяща. Ако сте от жените, които имат по-изострени черти на лицето, носете капели, върху които има някакви орнаменти. Дамите с кръгли лица могат да заложат на широкополата шапка.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати