Тази зима заложете на дрехи в синьо с аксесоари в бяло или жълто

Тюркоазен

Изминалата седмица на модата показа, че и тази зима трябва да залагаме на ярките цветове в гардероба си. Като най-популярни нюанси за този сезон дизайнерите посочиха лилавия, изумрудения синия и оранжевия цвят.

Изумруденото е най-популярния и красив отенък на зеления цвят. Той символизира равновесието, хармонията и се смята, че има силата да успокоява, заради което е често използван цвят в интериора на детските стаи.

Изумруденият тон добре се комбинира с дрехи и аксесоари в карамелено, червено, жълто и нежнорозово.

Синият цвят носи усещането за ефирност и неизмерност. Цветът често се свързва с необятността и мечтите.

Синьо

В началото на миналия век хората, които са носели сини дрехи, са се смята за състоятелни и интелигентни.

За тази зима дизайнерите препоръчват няколко нюанса на синия цвят – от бледо пастелно до неоново синьо. Особено добре се съчетават дрехи в синьо с аксесоари и обувки в бяло или жълто.

Лилавото е другия фаворит сред цветовете за зимата на 2014 година. Този благороден цвят може да се носи в многобройните си нюанси, но зимните му оттенъци са с най-голям потенциал за луксозно излъчване.

Лилавите дрехи често градят бохемски образ особено с дълги рокли с ресни или със сако от кадифе. Оттенъците на лилавото чудесно се комбинират помежду си, но съчетанията му със синьо и изумрудено също привличат внимание.

Оранжевото е другият цвят, на които дизайнерите наблегнаха в последните си колекции.

Оранжев цвят

Посланието на цвета този сезон има за цел да изостри вниманието. Все пак това е цветът на натоварения трафик, на алармата, на предупредителните знаци за повишено внимание.

Може да го използвате като допълнителен цвят, който да разнообрази гардероба ви, или да привлече внимание в определена част от тоалета и по този начин да промените излъчването си.

Като например обувки на висок ток, обемен пуловер и панталон с висока талия.

Модните спецове казват, че изборът на ярка пола или чанта може да ви спаси дори и от евентуалната депресия, характерна за месеците на финала на зимата.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати