ezine.bg»Статии»Мода»Бижута и Аксесоари»Как да изберем правилния дамски часовник

Как да изберем правилния дамски часовник

Дамски Часовник

Когато трябва да изберем подарък за любимата жена или за близка приятелка, често пъти се спираме на часовник. Много хора си мислят, че това е лека задача, но всъщност жестоко се заблуждават. Вижте на кои детайли трябва да обърнете внимание, за да изберете точния аксесоар.

Циферблатът е най-важният елемент от часовника. Предлагат се часовници с най-различни циферблати. Ето защо, когато се колебаете между няколко модела, изберете такъв, който ще подхожда на ръката на дамата.

Ако ръцете и са тънки и нежни, часовник с голям циферблат едва ли би ѝ стоял много добре. Освен това се уверете, че той ще се вписва в цялостната ѝ визия, за да не бъде захвърлен като поредния ненужен подарък.

Каишката на часовника не е по-малко важна от циферблата. Вече има часовници с какви ли не каишки. Някои от тях са пластмасови, други силиконови, трети от благороден метал и т.н.

Тук трябва да се съобразите отново с дрехите, които бъдещата му притежателка носи, защото ако стилът ѝ е спортен, часовник със златна верижка няма да ѝ подхожда много. Но пък ако се спрете на аксесоар със силикона каишка например, няма да сбъркате.

Часовник

Ако сте сигурни, че дамата се облича официално, можете да заложите на някой по-качествен и изискан аксесоар. При избора на каишка трябва да имате предвид и тена на въпросната жена.

Ако тя е с по-тъмна ръка, часовник с тъмна каишка няма да се забелязва много, така че една по-светла каишка би стояла по-добре. Ако пък познавате отлично човека, за когото избирате подарък, можете да изберете и верижка в любимия му цвят. Такъв часовник със сигурност би го зарадвал.

Когато избирате часовник, няма как да не се зачудите дали той да е само в един цвят. Ако избирате часовник за по-млада жена с приключенски дух, можете да заложите на такъв, който е с каишка и циферблат в различни цветове. Но ако дамата е по-възрастна и носи костюми, по-добре изберете класически едноцветен аксесоар.

Накрая, но не на последно място, е от значение дали часовникът е водоустойчив или не. Ако бъдещата му притежателка често спортува или обича да разходките сред природата, шансът да го намокри е голям. Ето защо по-удачен вариант е да се спрете на водоустойчив часовник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати