Тенденции при слънчевите очила тази година

Слънчеви Очила

Родни и световни модни дизайнери очертаха няколко основни тенденции, които ще са актуални при слънчевите очила не само това лято, но и до края на годината.

Форма

Популярните форми при слънчевите очила и тази година остават бъбрекът, котешките очила, кръглите и квадратните тип маска.

За кръгли лица най-подходящата форма слънчеви очила са квадратните, тъй като те карат лицето да изглежда малко по-дълго и тънко в горната му част.

При овалните лица подходящите слънчеви очила са кръгли или квадратни, защото те карат лицето да изглежда по-късо.

Очила

Хората със сърцевидна форма на лицето трябва да избират очила тип бъбрек или котешки, защото тези очила са по-тесни в долната си част и така лицето ще изглежда съизмерно.

За хората, които има квадратни лица най-подходящата форма слънчеви очила са кръглите, защото те ще омекотят силно изразените им квадратни черти.

Цветове

Цветните слънчеви очила ще са на мода тази година. За рамките животинският принт в леопардово и зеброво в много актуален. Сред водещите цветове при рамките е и златния.

Останалите модерни цветове при рамките ще са бордо, малина, кафе, макиато, кафяво, прозрачно и тигрово.

Избор на Слънчеви Очила

За стъклата модерни цветове ще са кафявото, сивото, синьото и преливащите се цветове.

Класиката на черния и белия цвят ще се запази и през 2014 година.

Експертите съветват преди всичко, когато си купувате слънчеви очила, да си взимате само модели, които имат необходимата UV-защита и поляризация, за да се предпазите от вредните слънчеви лъчи.

Полярният филтър на стъклата премахва отблясъците. Най-лесният тест, с които може да разберете дали стъклата ви са поляризирани, е да погледнете в повърхност, където слънчевите лъчи се отразяват, ако отблясъкът изчезне, означава, че стъклата ви са защитени.

За да проверите обаче да ли стъклата ви са защитени от UV-лъчите, трябва да отидете в оптика, където ще ги проверят срещу определена сума.

Когато си купувате слънчеви очила трябва да погледнете дали върху тях има етикетът CE, който удостоверява, че те отговарят на европейските изисквания за продажба – филтрират на 100% електромагнитни лъчи с дължина до 400 nm.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати