ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Перфектна визия за работния ден

Перфектна визия за работния ден

Работа

Перфектното облекло за работния ви ден зависи от това в каква сфера работите. В повечето случаи неподходящи са следните неща – прозрачни материи, къси поли, фигурални чорапогащи, много дълбоки деколтета, джапанки, екстравагантни бижута, анцуг.

Ако работите в офис среда, спокойно можете да сложите панталон и сако, но също толкова подходяща е и полата, под която има и чорапогащи. Ако заложите на вталено сако, под което сте сложили риза с деколте, също няма да сбъркате.

И като стана дума за деколтета – все пак не прекалявайте с дълбочината. Проучвания показват, че дамите, които носят по-големи деколтета на работа, не се приемат особено сериозно.

Що се отнася до дължината на полата – прието е дължината да е минимум 2 см над коляното. Целта е, когато седнете, да няма никаква опасност да се вижда бельото ви.

Дори работата ви да не бъде в офис, хубаво е да спазвате тези правила.

Следващ важен въпрос – какви цветове можем да си позволим? Всъщност има известни ограничения – например ярките цветове не са особено подходящи, ако работите в офис.

Но пък това не означава, че трябва да се носи само черно и сиво, спокойно може да подбирате и по-светли цветове, които обаче не са твърде натрапчиви.

Визия на работа

Дрехите така или иначе не показват как си вършите работата, но ако искате да бъдете приемани на сериозно, трябва да се съобразявате.

Относно бижутата и изобщо всички модни аксесоари – можете да се доверите на нещо по-цветно. Скучният тъмен тоалет, който сте подбрали за днес, може да се освежи с едно цветно шалче или красиво бижу.

Все пак, когато става дума за бижута, нека да бъдат дискретни – големите обеци и натруфени колиета оставете за носене през свободното си време.

Лятото е време на летните рокли с голи рамене – преценете дали този тоалет съответства на обстановката на мястото, където работите. Най-добре е да сложите нещо върху нея – сако или болеро.

Джапанките си носете в свободните дни, същото се отнася и за сандалите при мъжете. За господата не е особено приемливо да ходят с шорти на работното си място, анцугът също трябва да се избягва. Относно парфюма – трябва да го има, но нека миризмата да се усеща деликатно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати