ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Перфектна визия за официална вечеря

Перфектна визия за официална вечеря

Официална визия
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Облеклото за официална вечеря изисква сериозен подбор. Основното правило за облеклото е да бъде в тон с нивото на събитието, което се посещава. Освен това е желателно тоалетът ви да бъде една идея по-скромен от този на домакинята.

От основно значение е и какъв е сезонът, когато ще се провежда самото събитие. Освен това е важно кой организира официалната вечеря и има ли специален повод за нея. Отговорът на въпроса какво да си облечете не може да бъде еднозначен.

Много често при официални събития организаторите посочват в поканата какво да бъде облеклото на дамите. В случай че в поканата отсъства подобна информация, заложете на копринена рокля или тоалет от друга изискана материя – дантела, кадифе, атлас. За официална вечеря господата трябва да носят смокинг или фрак.

Най-добре би било, ако имате възможност да се обърнете към домакинята и да я попитате. По този начин ще бъдете наясно какво събитие посещавате – дали е официално или по-непретенциозно.

В случай обаче, че нямате възможност да попитате, сложете скромен тоалет, който ефектно можете да допълните с нежни обеци и шал, тип фишу. Няма да сбъркате и ако сложите малка черна рокля – създадена от Коко Шанел през 1926 година, тя е пример за вкус и елегантност и до днес.

Официална вечеря

Хубаво е роклята да бъде с презрамки – такъв тоалет е подходящ и за театър, и за изложба, и за делова вечеря. Освен рокля дамите могат да сложат пола, задължително с дължина до коляното, не по-къса, и елегантна блуза.

Спортно облекло или ежедневни дрехи, разбира се, са крайно неподходящи. Не се носят фигурални чорапи, чорапогащи на дупки.

Чантата и обувките трябва да бъдат в тон с цялостния тоалет.

Подбирайки чанта, обърнете внимание не само на цвета, но и на размера – задължително е да бъде малка. В най-добрия вариант тоалетът на дамата може да бъде допълнен с бижута от злато или перли или поне това предвижда етикетът.

Малка черна рокля

Като цяло не е задължително бижутата да са истински, но те в никакъв случай не бива да изглеждат евтини. Дългите рокли са задължителни само за много официални случаи, благотворителни балове.

Важно е да изглеждате елегантни и стилни – това се отнася не само за облеклото ви, но и за грима, прическата и аксесоарите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати