Британките на 50 имат бижута за 8000 паунда

Бижута

От древни времена жените обожават бижута и не пропускат случай да се окичат с тях. Масивните накити в началото изпълнявали ролята на талисмани и амулета, които представителките на нежната половина на човечеството носели за здраве, любов и власт.

Всяка древна владетелка разполагала със свои личен съветник, които ѝ помагал в избора на бижу и в зареждането на накитите с магическа сила. Още в миналото мъжете отрупвали любимите жени с красиви накити, които дамите носели с гордост.

И до ден днешен жените имат невероятен афинитет към красивите и скъпи бижута и британките само потвърждават това. Ново проучване показва, че значителна част от дамите във Великобритания, когато навършат четиридесет години вече са притежателки на цяло съкровище, съобщават информационните агенции. Резултатите от проучването сочат, че британките са собственички на бижута, струващи шест хиляди паунда.

Бижу

Според изследването немалко жени буквално складират скъпи украшения. Оказва се, че за десет години стойността на бижутата на дамите нараства с две хиляди паунда. Ценните украшение са получени като подарък, а нерядко са закупени лично от притежателките си. Обикновено на възраст от петдесет години британките вече разполагат с осем хиляди паунда в накити.

В личната колекция на всяка самоуважаваща се дама попадат около сто и петдесет различни украшения, като най-висока стойност има годежният пръстен, който струва средно три хиляди паунда.

Интересен обаче се оказва фактът, че дамите използват едва 33 процента от всички скъпоценности, с които са се сдобили през годините. Другите накити продължават да стоят неупотребявани в кутията за бижута, тъй като жените нямат навика или по-скоро желанието да подаряват или продават гривните, колиетата, пръстените и гривните, които не им влизат в употреба. Всъщност само 9 процента от дамите се разделят с бижута, които не си слагат.

Проучването сочи още, че средностатистическата 30-годишна британка разполага с накити, струващи четири хиляди паунда и поне един диамантен пръстен или диамантено колие.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати