ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Сините дрехи защитават от Слънцето

Сините дрехи защитават от Слънцето

Синя Рокля

Синият цвят има най-силни защитни свойства от вредното въздействие на слънчевите лъчи. Според испански експерти дрехи в син цвят са най-подходящото облекло през лятото.

Учените от Политехническия университет в Каталуния, Испания са изследвали трите основни ярки цветове, които се използват в облеклото – червено, синьо и жълто.

В проучването е проверена способността на цветните тъкани да абсорбират ултравиолетови лъчи.

Крайните резултати от изследването са показали, че дрехите в син цвят предпазват повече от слънчевите лъчи, за разлика от тъканите в жълто и червено.

Пред Би Би Си научният екип от Испания препоръча на производителите на дрехи да заложат на синьото за летния сезон.

Синьо лято

Паралелно с проучването на испанските учени бе направена и класация с дрехите, които една жена никога не трябва да облича.

На първо място в класацията застана дългата плетена жилетка с V-образно деколте, копчета и яка. Според специалистите, облечени в тези жилетки, жените изглеждат раздърпани.

На второ място в класацията застанаха фалшивите марки. Според изследване на специалисти по поведенческа психология от университета Дюк жени, които са готови да се облекат от глава до пети в дрехи, чиято емблема на Луи Вюитон и Бърбъри е фалшива, са по-склонни да мамят.

На трето място застава вратовръзката, като според модните експерти годините, в които жените е можело да посягат към мъжкия аксесоар, отдавна са минали.

На четвърто място са прекалено късите поли. Според френското издание на списание Вог дължината на полите трябва да се увеличава след 25-тата годишнина на една жена.

Пето място заема леопардовият принт, като според специалистите тази шарка прави жените да изглеждат несериозни.

В класацията за дрехите, които една жена никога не трябва да носи, попаднаха летните ботуши, белият прозрачен панталон, прекалено впитите блузи и дантеленият клин.

Модните специалисти напомнят, че за да имаме собствен стил е необходим правилен вкус и умения за съчетаване на дрехите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати